Van olyan, hogy keresztény isten?
Nem szeretem amikor valaki olyat mond, hogy keresztény Isten vagy muszlim Isten vagy ki tudja milyen Isten.
Meg vagyok róla győződve, hogy nem csak az ábrahámi vallások Istene, de minden monoteista vallás, pl. a szikh vallás, a hinduizmus monoteista irányzatai, a hermetizmus, a mandeizmus, a zoroasztrianizmus is mind ugyan arról az Istenről beszélnek, sőt, tovább megyek, azon ókori görög filozófusok akik a Monászról (vagy Monádról) beszéltek, azok is az Istenről beszéltek, csak nem így hívták. Sőt, szerintem az ateistának tartott Spinoza is Istenről beszélt amikor a természetről beszélt. Tehát egy az Isten, csak a más csoportok és személyek máshogy gondolkodnak róla.
Kijelenteni, hogy már pedig Ábrahám és Izsák és Jákob Istene létezik, de Hermész Triszmegisztoszé nem, az bigottéria, és törzsies gondolkodás, semmi több. Mert Ábrahám Istene és Hermész Triszmegisztosz Istene és Giordano Bruno Istene és Spinoza Istene (stb.) ugyan az az Isten. Ettől függetlenül persze lehet, hogy egy kivételével az összes, vagy kivétel nélkül az összes csoport helytelenül látja az egy igaz Istent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!