Hány Mennyország van? Mondanak olyasmit is, hogy hetedik Mennyország. A Bibliában hány Mennyországról van szó? Mintha úgy is mondanák, hogy Mennyek Országa.
Keresztények szerint egy,
muszlimok szerint is egy, de nem azonos a keresztényekével,
nem hívők szerint nulla.
A Bibliában rengeteg helyen szerepel az, hogy "mennyek országa".
Csak néhány példa:
És igenis van olyan szókapcsolat is, hogy "hetedik mennyország", aki nem hallotta még, legalább ne terjessze a tudatlanságát.
Azóta utánanéztem a neten és mások is tettek fel ilyen kérdést, tehát nem én találtam ki.
Folyamatosan gyarapodó számú menyország van. Az ember pedig átjárhat kedvére abba amelyikbe akar. Mindenkinek, aki oda bejut saját menyországa van, melyben ő az Úr. De mindegyik Menyországban természetesen Isten, Jézus a legnagyobb Úr, hiszen, aki a Menyországba kerül, az elfogadja Istent, Jézust mint Urát.
Bizony, bizony az ateisták is ugyanilyen Menyországba kerülnek, csak ők pokolként élik majd meg.
Szerintem nem az a lényeg, hogy egy vagy hét. Hanem az, hogy mennyire imádjuk Istent.
Nyilván Isten igazságossága majd dönt arról, hogy milyen közel kerülhetünk hozzá.
7 dimenziós világ van. 3. a paradicsom. Az Isteni teljesség pedig a 8.
II.Kor.12;
2. Ismerek egy embert a Krisztusban, a ki tizennégy évvel ezelőtt (ha testben-é, nem tudom; ha testen kívül-é, nem tudom; az Isten tudja) elragadtatott a harmadik égig.
3. És tudom, hogy az az ember, (ha testben-é, ha testen kívül-é, nem tudom; az Isten tudja),
4. Elragadtatott a paradicsomba, és hallott kimondhatatlan beszédeket, a melyeket nem szabad embernek kibeszélnie.
Jel.5,6. És láték a királyiszék és a négy lelkes állat között és a Vének között egy Bárányt állani, mint egy megölöttet, hét szarva és hét szeme vala, a mi az Istennek hét Lelke, a mely elküldetett az egész földre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!