A Jehova Tanúival negatív tapasztalatok?
19
Bocsánat, akkor felesleges itt a vita. Ezzel kéne kezdd.
Ha nem vagy hívő, nem érted miről beszélek és ennél fogva kár a gőzért a te részedről is és az én részemről is.
Én nem így látom, de nem is az a lényeg hogy én látom. Tiszteletben tartom hogy te nem hiszel benne, te is tartsd tiszteletben hogy én igen.
#20.
"Hit nélkül sem alkotni, sem élni nem lehet!"
Bizony, a fenti Szörényi Levente idézet rám nem érvényes! Nem tudok és nem is akarok már semmiben és senkiben hinni. A hitnél sokkal többre értékelem a tapasztalatokon alapuló MEGGYŐZŐDÉST. Ehhez társul a KALKULÁCIÓ és a KOCKÁZATI TÉNYEZŐK felderítése. A végrehajtást megelőzi a DÖNTÉS - esetleg annak elmaradása.
Mielőtt egy rideg biorobotnak tartasz, elárulom: nem mindig voltam ilyen... Máig rajongok a klasszikus zenéért és más művészeti alkotásokért.
Vidiripi
"Könnyebb bármilyen ostobaságban HINNI, mint keresni az igazságot, és TANULNI. A Biblia azoknak való, akiket fáraszt a gondolkodás."
Ez a tévhit azoknál igazán gyakori akik nem tanultak eleget ahhoz hogy tudják nem így van.
Ó igen is gondolkodni kell sokat annak aki Bibliát olvas. És még csak az olvasásnál tartunk a hit szóba sem jött!
"Irodalmi műnek még elmegy. De az hogy befolyásolja életemet világlátásomat,,...."
- Említed hogy tanulni kell. Nos nem tudom, hogy te tanultad e de bizony hatalmas nagy hatással van az életedre. Általános iskolában tanítják. Persze csak akkor ha valóban tanít is és nem csak leadja a kötelezőt hanem egy kis pluszt is. Viszont aki megtanul gondolkozni az akár magától is rájöhet.
A Biblia nem csak a vallásra volt hatással de az élet minden területére is.
Sőt még a 21. században is hatással van az emberek életére.
A teljesség igénye nélkül. Irodalmi műveket inspirált, festmények, szobrok, hatással volt az orvostudományra is, és más egyéb tudományokra is pl. matematika de a fizikára is.
Csak egy apró példa hogyan volt hatással a matematikára és az építészetre. Létre jön a kereszténység és az egyház. Nos az egyház alakulását azt most hagyjuk de eljutott arra a szintre hogy egyre nagyobb épületeket építettet az egyház.
Kis hazánkban itt van például az esztergomi bazilika. Tudod ahhoz hogy megépülhessen bizony számolni kellett.
De ha európai szinten nézed még nagyobb épületek vannak. Katedrálisok! Ott is számolni kellett bizony, kellett ám a mérnöki munka a tervezés!
És ha elkezdesz gondolkodni és mélyebb összefüggéseket keresel rájön hogy még mennyi mindent befolyásolt a Biblia, még úgy is ha nem vesszük hozzá a hittet!
"Könnyebb bármilyen ostobaságban HINNI, mint keresni az igazságot, és TANULNI."
Igen teljesen egyetértek! Valójában meg sem vizsgáltad ezt a kérdést racionálisan csak a tényeket hanem elfogadtál egy bizonyos fajta nézetet!
Te nem kerested az igazságot! Érdekelt vagy érdekel egyáltalán az igazság?
Mert az igazság az hogy a Bibliában található Írások több ezer éve hatással vannak az emberekre és ezáltal a világra.
Az hogy a te személyes életedben nincs jelene attól a Biblia még hatást fejt ki. Nem egyedüli ember vagy milliók, milliárdok éltek/élnek a földön. Nem veszed figyelembe ezt a tényt! Tényleg sok tanulni valód van még! De ez minden emberre igaz, rám is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!