A Jehova Tanúival negatív tapasztalatok?
Talán azért mert a saját teológiáuk köré ferdítették a Bibliát, nem pedig a Bibliából vezették le.
Egyrészt nem igaz, nincs “saját Biblia” csak egy újabb fordítás. Mint annyi más ezen a világon. Magyar nyelven is tudtommal nem csak a Károli fordítás érhető el, hanem számos más fordítás is.
Másrészt ameddig nem volt ez a fordítás, a tanúk is a Károli fordítást használták (s használják sokan most is, köztük én is, mert nagyon megszoktam) és nincs ezzel semmi baj, senki nem mondja hogy nem szabad vagy nem lenne létjogosultsága.
Harmadrészt, ami a feltámadást illeti: a Biblia világosan leírja hogy az emberek amikor feltámadnak, egy tökéletes testbe fognak feltámadni, testi és mentális fogyatékosságok nélkül, testi hibák nélkül és minden bűntől mentesen. Nem lesz többé megöregedés, sem halál, sem betegség, sem fájdalom, sem bánat. Egyszerűen nem is ismerik majd ezeket a fogalmakat.
Kell ennél csodálatosabb?
#16.
Ez az állítás több sebből vérzik, én csak a harmadik bekezdéssel foglalkoznék.
"tökéletes testbe fognak feltámadni" Ehhez viszont gigantikus mennyiségű ANYAGRA lesz szüksége! Elárulta, honnan szerzi be...? 😂
És ezt honnan tudjátok? Ja persze: "a Biblia világosan leírja"
Innentől kezdve nincs miről beszélni...!
17
Mi az hogy gigantikus mennyiségű anyagra lesz szüksége? 😂
A világmindenség teremtőjének szerinted nagy dolog BÁRMIT megtenni?
AKÁRMIT MEGTEHET, nincs határ a hatalma előtt, így hatalma van ehhez is.
Olvasd el te is, ha tudni akarod. Vagy neked a Biblia nem mérvadó?
#18.
"Vagy neked a Biblia nem mérvadó?"
DE NEM ÁM...!
Irodalmi műnek még elmegy. De az hogy befolyásolja életemet világlátásomat, az VICCNEK ROSSZ. Sajnos megvan a racionális magyarázata a tiszteletének:
Könnyebb bármilyen ostobaságban HINNI, mint keresni az igazságot, és TANULNI. A Biblia azoknak való, akiket fáraszt a gondolkodás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!