Bűnbánó böjttel meg lehet tisztulni a negatív karmától?
Olyan esetben például, amikor az elkövetett bűn kisebb, de az ember mégis nagyon bánja, ugyanakkor nem vallhatja be, mivel az érte járó következmények súlyosabbak lennének vele szemben (a személyével szemben), mint maga a tett. Értsd: például a környezet részéről. A tett részben jogos volt, de akkor sem teljesen tiszta, ugyanakkor, ha ezt kerek perec bevallaná az illető, akkor vele szemben a következmények egyértelműen súlyosabbak lennének (például a közösség általi megbélyegzés, igazságtalan bánásmód vele ezek után örök életére), mint maga az elkövetett tett, tehát nem beszélhetnénk semmiféle kárpótlásról. Kárt nem okozott az illető senkinek, csak magának hasznot, előnyt, nem teljesen (és itt most szándékosan nem a tisztességtelen szót használtam) tisztességes módon.
A böjt ezen negatív karmától, tikkuntól való megtisztulásra egy helyes módszer? Meg lehet tőle így szabadulni? Az ember igazából magát büntetné meg ezért, maga mondana le valamiről, ami számára nagyon fontos, akár huzamosabb ideig. Mit gondoltok? Van itt olyan, aki jártas ebben? Végül is Milarépa úgy szabadult meg a nem éppen kicsi, negatív karmájától, hogy mestere, Marpa építtetett vele rengeteg kőtornyot, amit aztán leromboltatott, emellett rendszeresen verte, megalázta. Milarépa a végén maga is szinte aszkéta lett. De valójában mindig nagyon szerette őt mestere. Így tisztította meg őt a múltjától és az egójától.
A kereszténységben nincs karma, sőt kimondottan ez ellen tanít.
Már a korai keresztények körében is kialakult, hogy a közösség vezetőjének vallották meg bűneiket, nevezhetjük gyónásnak. Persze közösségtől függően ennek is megvan a kockázata. Mert míg pl egy katolikus pap a gyónási titok megsértéséért a legsúlyosabb következményekkel néz szembe, egy olyan pásztor vagy lelkész, ahol ilyen nincs, hát lényegében semmivel.
JÉZUS MONDTA:
"Amit akartok, hogy veletek tegyenek az emberek, ti is tegyétek velük! Ez a törvény és a próféták. A szűk kapun menjetek be! Tágas a kapu és széles az út, amely a romlásba visz – sokan bemennek rajta.
Szűk a kapu és keskeny az út, amely az életre vezet – kevesen vannak, akik megtalálják."
(Máté 7: 12-14)
"Amikor Jézus továbbment, látott egy Máté nevű embert, amint ott ült a vámnál. Szólt neki: „Kövess engem!” Az felállt és követte. Amikor később vendégül látta házában, sok vámos meg bűnös jött oda, s Jézussal és tanítványaival együtt asztalhoz telepedett. Ezt látva a farizeusok megkérdezték tanítványaitól: „Miért eszik mesteretek vámosokkal és bűnösökkel?” Jézus meghallotta, és így válaszolt: „Nem az egészségeseknek kell az orvos, hanem a betegeknek. Menjetek és tanuljátok meg, mit jelent: Irgalmasságot akarok, nem áldozatot. Nem azért jöttem, hogy az igazakat hívjam, hanem hogy a bűnösöket.”
(Máté 9: 9-13)
"Új parancsolatot adok nektek, hogy szeressétek egymást: ahogyan én szerettelek titeket, ti is úgy szeressétek egymást! Arról fogja megtudni mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha szeretitek egymást."
(János 13: 34-35)
EZT PEDIG ÉN MONDOM:
A karmát nem lehet megbűvölni. Kiegyenlíteni lehet. Jézust megváltónak is hívják. Kifizette a számlát a bűneidért.
Gratulálok! Tiszta vagy. Most menj, de többet ne vétkezzél, hanem inkább hálás szívvel köszönd meg Krisztusnak, hogy kiegyenlítette a számlád.
#1.
Ki mondta, hogy kereszténység?
Bűnbánat és vezeklés nem csak itt létezik, bármennyire is a hippik szerint igen. Milarépa példáját is említettem.
"Jézus folytatta: „Bizony, bizony, mondom nektek: Én vagyok a juhok számára a kapu." (János 10:7)
"Ne legyen nyugtalan a szívetek! Higgyetek az Istenben és bennem is higgyetek! Atyám házában sok hely van, ha nem így volna, megmondtam volna nektek. Azért megyek el, hogy helyet készítsek nektek. Ha aztán elmegyek, és helyet készítek nektek, újra eljövök, és magammal viszlek benneteket, hogy ti is ott legyetek, ahol én vagyok. Hisz ismeritek oda az utat, ahová megyek.” Erre Tamás azt mondta: „Uram, nem tudjuk, hova mégy, hát hogy ismerhetnénk az utat?” „Én vagyok az út, az igazság és az élet – válaszolta Jézus. – Senki sem juthat el az Atyához, csak általam. Ha engem ismernétek, Atyámat is ismernétek, de mostantól fogva ismeritek és látjátok.”" (János 14: 1-7)
Barátom!
Attól, hogy koplalsz semmivel sem leszel jobb ember. Éhesebb leszel.
Aki pedig éhes és nem ehet, az még többet akar. A dopaminszintjét aki étellel nem növelheti, mert böjtöl, az másként próbálja növelni. Még egy kis haszonszerzéssel.
De menj és tégy, amit jónak látsz. Én utat mutattam előző válaszaimmal.
Isten szeret téged és azt akarja, hogy boldog légy. Bízz az Úrban, megoldja. Jézus pedig még a házasságtörő asszonyt sem ítélte el. Sőt gyakorlatilag azt mondta a zsidó papoknak, hogy a kur.vák és a simlisek előbb bejutnak a Menyországba mint ők, mert azok legalább megtérnek.
Micsoda egy fazon az Úr!
én itt kezdeném: [link] SZIT/Mt
Ez Máté evangéliuma, aki vámos volt. A környezete megvetette, mert a rómaiaknak szedte be a könyörtelen tartozásokat és egészen jól élt ebből, ám egy nap egy Jézus nevű alak hívta, hogy kövesse őt. Máté pedig tanítványául szegődött a Mesternek és végül leírta a Jézus sztorit a saját szemszögéből.
üdv, K
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!