Mikor van feltámadás, az utolsó napon, amikor már mindenki meghalt és egyszerre támad fel mindenki, vagy folyamatosan, pl. holnap is?
9.Hsz!
Helyénvaló Zitus megállapítása.
Kár,hogy egy olyan fordítást használ,amit általában megvetnek a keresztények.
Egy másik fordításból:
"Azt is rábízta, hogy ítéletet tartson az emberek fölött, mert a Fiú az Emberfia.Ne csodálkozzatok ezen, mert eljön az idő, amikor minden halott, aki a sírban van, meghallja a Fiú hangját,és kijön a sírból. Akik jót tettek, az életre támadnak fel, akik pedig gonosz dolgokat, azok ítéletre támadnak fel."(Jn 5:27-29)
Ezt nagyon könnyen el lehet dönteni. Amúgy írtad, hogy középkori betoldás, az általad betett vessző imént pedig saját, mostani hamisítás?
Hiszen, mint írtad, az eredeti görögben nem volt vessző, akkor miért is hamisítottál oda be egyet? :)
Itt például olvashatod eredeti nyelven:
Ha eltekintünk a vesszős betoldásodtól, akkor szó szerint így hangzik:
"És mondta neki bizony neked mondom ma velem leszel a paradicsomban."
Most nézzük meg, hogy Jézus hányszor mondta az a Bibliában, hogy "bizony mondom neked" és hányszor mondta azt, hogy "bizony mondom neked ma". Utóbbiból én egyet se találtam, de ha te igen, kérlek mutasd meg, hogy hol.
Ott van például szegény Lázárról és a gazdagról szóló példabeszéd is, melyben mind a ketten elnyerték jutalmukat, illetve büntetésüket. Vagy amikor Jézus beszélget Illéssel és Mózessel, ők se tűntek alvó halottaknak. Jézus azt is kijelenti, hogy Ábrahám, Izsák és Jákob élnek:
"Arról, hogy a halottak feltámadnak, már Mózes is beszélt a csipkebokorról szóló részben, ahol az Urat Ábrahám Istenének, Izsák Istenének és Jákob Istenének nevezi. Az Isten nem a holtaké, hanem az élőké, hiszen mindenki neki él."
12.Hsz!
Ugye nincs benne a "még" kifejezés!
A vessző nélkül nyilván-mivel Jézus még a feltámadása után állította,hogy még nem volt az Atyánál-azt jelezte,hogy halála napján teszi ezt az egészen
bizonyos ígéretét.
A "gazdag és Lázár" története szintén nyilvánvalóan egy korabeli tanmese,melynek a mondandója ez, a rend szerinti konklúzió a történet végén:
...»Ha Mózesre és a prófétákra nem hallgatnak, akkor az sem győzi meg őket, ha valaki feltámad a halottak közül.«”(Luk 19:31)
Gondolod, hogy Jézus tanmesékben égbekiáltó hülyeségeket beszélt?
Én nem feltételezek ilyet.
De tudsz nekem idézni Jézustól olyat, ahol azt mondja "bizony mondom neked ma"? Hogy végre el tudjuk dönteni, hova kell az a vessző.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!