Mikor van feltámadás, az utolsó napon, amikor már mindenki meghalt és egyszerre támad fel mindenki, vagy folyamatosan, pl. holnap is?
A kérdésre Pál apostol ad korrekt válasz:
"Mert ezt mondjuk néktek az Úr szavával, hogy mi, a kik élünk, a kik megmaradunk az Úr eljöveteléig, épen nem elõzzük meg azokat, a kik elaludtak.Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égbõl: és feltámadnak elõször a kik meghaltak volt a Krisztusban;Azután mi, a kik élünk, a kik megmaradunk, elragadtatunk azokkal együtt a felhõkön az Úr elébe a levegõbe; és ekképen mindenkor az Úrral leszünk.(1 Thessz 4:15-17)
3.Hsz!
Úgy van!
Én hiszek az ihletett igében.
"Nyíltan megmondom, hogy Krisztus most is, mint mindig, megdicsőül testemben, akkor is, ha élek, akkor is, ha meghalok. Hiszen számomra az élet Krisztus, a halál pedig nyereség. Ha viszont tovább kell élnem, az gyümölcsöző munkát jelent.
Nem tudom tehát, mit válasszak, mert mind a kettő vonz: Szeretnék elköltözni, hogy Krisztussal legyek, mert ez mindennél jobb volna. De hogy értetek életben maradjak, arra nagyobb szükség van. Éljetek hát ti is Krisztus evangéliumához méltóan!"
Pál apostol a halálban nyereséget látott, Krisztus azonnali viszontlátását, tehát amint az ember meghal, Isten színe elé kerül.
5
Akkor azonnal feltámadunk?
6.Hsz!
Nem!
Az 5.Hsz. félremagyarázta Pál szavait.
A korábban idézett (1 Thessz 4:15-17)-ben Pál apostol világosan és félremagyarázhatatlanul leírta a valóságot.
A feltámadás,a földi történelem lezárása napján fog megtörténni,az "átváltozással" egy időben.
Lényegében igen, nem véletlenül ígérte meg Jézus is a jobb latornak, hogy még aznap vele lesz a paradicsomban. A "halálalvás" egy pogány elem, ami beszivárgott több keresztény-féle felekezetbe.
Az utolsó ítélet pedig valóban a történelem lezárása, de ha a görög szavak eredetét nézzük, akkor sokkal inkább egy olyan esemény, amikor minden titok felszínre kerül, Isten terveit megértjük, stb...
Szia
"Mikor van feltámadás,..." - Krisztus elmondja neked:
János 5:28, 29
"Ne csodálkozzatok ezen, mert eljön az óra, amelyben mindazok, akik az emléksírokban vannak, hallani fogják az ő hangját, és kijönnek: akik jó dolgokat tettek, feltámadnak, hogy éljenek, akik gonosz dolgokat tettek, feltámadnak, hogy megítéljék őket."
Engedd kérlek, hogy Krisztus határozza meg az "órát". Ő pontosan tudja, mikor lesz az a bizonyos "óra" a legjobb, minden ember számára.
8.Hsz!
Ha igaz lenne a téves fordítás,Jézus hazudott volna Máriának,hogy feltámadása után,még nem ment fel az Atyához!
"Jézus ezt mondta neki: „Ne érints engem, mert még nem mentem fel az Atyához, hanem menj az én testvéreimhez, és mondd meg nekik: Felmegyek az én Atyámhoz, és a ti Atyátokhoz, az én Istenemhez, és a ti Istenetekhez.”(Jn 10:17)
Előszöris,a "még aznap" betoldás. Nincs az eredeti szövegben s a mondatrészeket,mondatokat elválasztó pontozás,vesszők sincsenek az eredeti ógörög szövegben. Azokat a középkorban toldották be.
Összhangba hozza a "jobb latornak" tett ígéretét és Máriának mondott állítását ez a fordítás:
„És mondta neki: Bizony mondom neked ma, velem leszel a paradicsomban”. (Luk. 23,43.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!