Tudnátok olyan bibliai idézeteket írni nekem, amelyekkel alá lehet támasztani, hogy a Fidesz kormány káros a kereszténységre, és a keresztény egyházakra?
Pl. ki van írva a templomokra ló betűkkel, hogy melyik állami alapból lettek felújítva. Ez szembe megy szerintem ezzel:
Mt 6,1-4
„Vigyázzatok: a kegyességeteket ne az emberek előtt gyakoroljátok, hogy lássanak titeket, mert így nem kaptok jutalmat mennyei Atyátoktól. Amikor tehát adományt adsz, ne kürtöltess magad előtt, ahogyan a képmutatók teszik a zsinagógákban és az utcákon, hogy dicsérjék őket az emberek. Bizony, mondom néktek: megkapták jutalmukat. Te pedig amikor adományt adsz, ne tudja a bal kezed, mit tesz a jobb, hogy adakozásod titokban történjék; a te Atyád pedig, aki látja, ami titokban történik, megfizet neked.”
Kicsit off lesz, nálunk röhejes volt.
Adott az állam 1 millió forintot a templom ablakainak kicserélésére, azt a maradék 4 milliót, hogy a valódi árát fedezni lehessen adományokból, az egyházmegye támogatásából meg a plébánia saját pénzéből fizette. A helyi fideszes képviselő hozta a táblát, hogy ki kell tenni, hogy a kormány támogatta. Közben aprópénzt adott, nagyrészt nem is ők állták, de azt a látszatot akarták kelteni. Megjegyzem ugyanez van nagyban, országos szinten is.
A tábla nálunk pár nap után lekerült.
Heródes is és az elődjei is bünösként támogatta a zsidók templom rekonstrukcióját és amikor Jézus ott járt addigra a legnagyobb pompája volt Izraelnek annyira, hogy a tanitványok Jézusnak áradoztak róla.
Sem Jézus sem a tanitványok nem vallásoskodtak, hogy egy róka finanszirozta. Úgy tudom már abban az időben szokássá vált az ilyen táblázás a római birodalomban.
Amúgy meg szerintem annyiból jogosak ezek a táblák, hogy ebben az országban mindenki csak trombitálni tud, hogy igy lopnak, úgy lopnak. Mondjuk én sok büntető eljárásról nem hallottam. Lopni meg a vágyott nyugaton is ugyanúgy lopnak csak nagyobb tételekben. Ellenben keresztény ellenesek. Most melyik a jobb?
A kormány propaganda meg ezzel is védekezik.
"rettegő szívet, epedő szemeket és sóvárgó lelket ád ott néked az Úr."
Mózes V. könyve 28. rész 65.
" És a te életed kétséges lesz majd előtted: és rettegni fogsz éjjel és nappal, és nem bízol életedben.
Mózes V. könyve 28. rész 66.
,, ne lopj"
,, ne paráználkodj"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!