Milyen az élet a pokolban? Hogy néz ki ott egy nap?
Ott nincs olyan hogy egy nap. Az örökké valóság, a folytonosság érzése, annak tudata hogy ez soha sem fog véget érni. Pokoli hőség és sötétség van ott, állandó szomjúság gyötör amit nem tudsz oltani. Folyamatos önvád. Ez az enyhe eset ha pl csak folyamatosan elutasítottad Istent életed során.
Rosszabb esetben, ha megáltalkodott bűnös voltál, akkor kinoztathatnak is különböző démonok. Akik életed során kísértek.
Először is: ezt senki sem tudja azok közül, aki még él.
Én is csak elképzelni tudom.
A vallásos emberek hisznek abban, hogy a halál után folytatódik az élet. Csak valamilyen másfajta módon. És ez örökké tart. Örökre együtt lehetsz a szeretteiddel, és ott/akkor már nincs jelentősége a testi fájdalomnak, a pénznek és egyéb földi problémáknak.
Szerintem a pokol annyiról szól, hogy akik oda kerülnek, azok végleg, minden szempontból megszűnnek létezni. Magyarul, pokol nincs. A pokol a nem létezés állapota. Akik úgy döntenek hogy nem kérnek Istenből, nem érdekli őket az örök élet és hasonló dolgok, azok tényleg porrá lesznek.
Az megvan, amikor egy halálra rémült gyerekhez minden este bemennek, hogy egyenek belőle egy ujjnyi húsdarabot?
Amikor nyugalmad van, csak másodpercenként érzed azt a félelmet és fájdalmat, mint amikor tépik le rólad a rothadó szagú húst...
(közben minden undok csúószámászótól fuldokolsz a szádban...)
Ha tehetnéd mennyországként gondolnál a véres halálodra, de nincs időd még gondolni sem rá az éles fülfájdalomtól és zúgástól...
Most a pokolban nevetnek rajtam és mit megnem adnának érte, ha ennél valamivel kicsit durvább lenne. (mindkettő értelmben, igazából vágysz rá, de rettegsz tőle és nem akarod).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!