Aki nem hisz,pokolba jut?
Egy ateista ember mindenképp a pokolba jut,akármenniyre is legyen jó ember?
Mert van egy ateista haverom,aki tényleg nagyon rendes ember,korrekt,meg minden,de ő full ateista,a vallás neki hülyeség (ezt többször is mondta,hogy ez csak mese a vallás).
Ő akkor a pokolra jut?
Na ez egy f..z téma,soha nem fogok rajta ki igazodni,pedig sokáig hit gyülibe is jártam.
Ott azt mondták hogy az jut csak a mennybe aki megtért,és Jézus vére által megtisztult.
De eközben meg ott van a másik magyarázat mi szerint isten mindent megbocsát....na akkor most találd ki:D
Félreértelmezitek ezt az Isten mindent megbocsát dolgot. Ez nem azt jelenti, hogy bármit csinálhatsz, akkor is a mennyek országába kerülsz. Aki megtér annak Isten minden korábbi vétkét meg tudja bocsátani.
Ajánlom figyelmetekbe a tékozló fiú példázatát.
Egyébként sok mindent akkor fogtok megérteni, ha rendszeresen olvastok Bibliát.
És az értelmezéshez a vámszedő példáját:
A Lukács írása szerint való Szent Evangéliom » 18. fejezet
9
Némelyeknek pedig, kik elbizakodtak magukban, hogy ők igazak, és a többieket semmibe sem vették, ezt a példázatot is mondá:
10
Két ember méne fel a templomba imádkozni; az egyik farizeus, és a másik vámszedő.
11
A farizeus megállván, ily módon imádkozék magában: Isten! hálákat adok néked, hogy nem vagyok olyan, mint egyéb emberek, ragadozók, hamisak, paráznák, vagy mint ím e vámszedő is.
12
Bőjtölök kétszer egy héten; dézsmát adok mindenből, amit szerzek.
13
A vámszedő pedig távol állván, még szemeit sem akarja vala az égre emelni, hanem veri vala mellét, mondván: Isten, légy irgalmas nékem bűnösnek!
14
Mondom néktek, ez megigazulva méne alá az ő házához, inkább hogynem amaz: mert valaki felmagasztalja magát, megaláztatik; és aki megalázza magát, felmagasztaltatik.
A legnagyobb bajban a szekták vezérei vannak:
"Monda nékik Jézus: Ha vakok volnátok, nem volna bűnötök; ámde azt mondjátok, hogy látunk: azért a ti bűnötök megmarad."
7#!
5. vagyok. Gondolom ezt burkoltan nekem címezted. Ugyan mondd már el, kérlek, hogy miből gondolod, hogy én különbnek tartom magam másoknál! A válaszomnak melyik részéből következtetsz erre?
Ha meg mégsem, tekintsd tárgytalannak!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!