Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan kell a Bibliát olvasni?...

Hogyan kell a Bibliát olvasni? Neten azt olvastam nem elejétől végéig mint 1 könyvet, hanem lehet össze vissza ahogy az olvaónak jólesik.

Figyelt kérdés
A kérdés adott, köszönöm
2023. szept. 15. 16:16
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Van meg egy sorrend, amit az amerikai katolikus egyhaz kezdett csinalni,"The Bible In A Year". 365 nap alatt elolvastatja a Bibliat, ugy, hogy kicsit ossze-vissza, de pont ugy, hogy ertheto legyen es meglegyen a narrativa.

Angolul megvan minden nap a Youtube-on, felolvassak es meg is magyarazzak, de eleg, ha azt nezed belole a leirasban, mi van aznapra es magyarul olvasod https://www.youtube.com/watch?

v=BW0gXbEVYgA&ab_channel=TheBibleinaYear%26More%3AFr.Mike%26JeffCavinse

tehat itt az elso nap: Mozes 1. konyve, 1. 2. fejezet es a 19. zsoltar

[link]

[link]

ez molyolos, es nincs meg magyarul a magyarazat

de logikus es kreativ a sorrend, es latod, hogy hol jarsz, megvan egy ev alatt, ha minden nap olvasod, vagy amilyen gyakran olvasod (ha 3 naponta, akkor 3 ev alatt, evidens)

es ha tudsz angolul, akkor meghallgatod a magyarazatot is utana (egy paptol mondjuk)

2023. szept. 15. 22:15
 12/17 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat
2023. szept. 16. 10:38
 13/17 anonim ***** válasza:
43%
Nem ajánlom a szövegmagyarázatokat, főleg ha Katolikus, mert tele vannak olyan dogmákkal meg izmusokkal amik köszönő viszonyba sincsenek a Biblia egységével.
2023. szept. 16. 12:02
 14/17 A kérdező kommentje:
13 én szeretem őket,
2023. szept. 16. 14:48
 15/17 anonim ***** válasza:

14.Kérdező!

Én is szeretem elolvasni azokat,de azok NEM ihletett írások! Ugyanúgy kétségekkel fogadom,mint az apokriff íratokat.

2023. szept. 17. 01:57
 16/17 anonim ***** válasza:
@13, a szövegmagyarázat nem feltétlen dogmákat meg izmusokat közvetít. Lehet olyan típusú is, ami a hátteret magyarázza, mondjuk hogy mégis mit jelentett a vendégszeretet Ábrahám idejében, vagy hogy egész konkrétan miért kellett Józsefnek és Máriának Betlehembe menniük.
2023. szept. 17. 09:47
 17/17 A kérdező kommentje:
16 igy van én az EWTN tv youtube csatornáján szoktam a napi igét és magyarázatát meghallgatni, semmi dogma nincs, a magyarázó személyek (megvan mindennapra 1) , az életről erről arról magyaráznak a napi ige alapján. Vannak ben ne szép dolgok.
2023. szept. 17. 10:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!