Hogyan kell a Bibliát olvasni? Neten azt olvastam nem elejétől végéig mint 1 könyvet, hanem lehet össze vissza ahogy az olvaónak jólesik.
Van meg egy sorrend, amit az amerikai katolikus egyhaz kezdett csinalni,"The Bible In A Year". 365 nap alatt elolvastatja a Bibliat, ugy, hogy kicsit ossze-vissza, de pont ugy, hogy ertheto legyen es meglegyen a narrativa.
Angolul megvan minden nap a Youtube-on, felolvassak es meg is magyarazzak, de eleg, ha azt nezed belole a leirasban, mi van aznapra es magyarul olvasod https://www.youtube.com/watch?
v=BW0gXbEVYgA&ab_channel=TheBibleinaYear%26More%3AFr.Mike%26JeffCavinse
tehat itt az elso nap: Mozes 1. konyve, 1. 2. fejezet es a 19. zsoltar
ez molyolos, es nincs meg magyarul a magyarazat
de logikus es kreativ a sorrend, es latod, hogy hol jarsz, megvan egy ev alatt, ha minden nap olvasod, vagy amilyen gyakran olvasod (ha 3 naponta, akkor 3 ev alatt, evidens)
es ha tudsz angolul, akkor meghallgatod a magyarazatot is utana (egy paptol mondjuk)
14.Kérdező!
Én is szeretem elolvasni azokat,de azok NEM ihletett írások! Ugyanúgy kétségekkel fogadom,mint az apokriff íratokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!