Hogyan tudnek vallast valtani?
Van. Felkeresed a lakhelyed szerinti templomot, elmondod a lelkésznek a szándékodat. Készülj fel a kérdéseire, pl. hogy miért akarsz betérni a reformátusokhoz, miért nem felel meg neked az ortodox vallás.
Nyilván hittanra kell majd járnod. Majd ott elmondják.
+1 az előzőre. Sok helyen van erre irányuló sorozat (pl. az "Alpha", az ő anyagaikat több gyülekezet is használja).
Viszont a református egyház amennyire tudom, nem fog újra megkeresztelni, hiszen nincs rá szükség (nem Istent, csak felekezetet szeretnél váltani).
Konfirmálni fogsz tudni felkészítés után, így lehetsz "teljes jogú" tag :)
Miért akarsz vallást váltani s miért nem Krisztust követni?
Minden vallást emberek akottak és képtelenek üdvösséget adni. Arra, csak Krisztus képes!
Az jó elgondolás,hogy egy református közösség inkább Jézushoz vezet,mint "Szent hagyományokhoz" s ezért váltani,de ne legyél református vallásos!
Légy Krisztus követője!
Én református lelkészként óvok mindenkit hagyományok követésétől Krisztus követése helyett!
Az én tagjaim 7 különböző felekezetből érkeztek. Mindenkit minden ceremónia,vizsgáztatás nélkül befogadtunk és buzdítunk Krisztus és az ihletett Íge(Biblia) követésére. Nem várunk el senkit az úrvacsora vételekor, hogy bármivel igazolja megkeresztelését,de bátorítok mindenkit, hogy kössön szövetséget Krisztussal(nem egyházzal) bibliai módon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!