Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Bűn az is, ha egy káromló...

Bűn az is, ha egy káromló szövegre gondolok, de nem mondom ki magamban, nem azonosulok vele?

Figyelt kérdés

Kicsit nehéz a gondolataimat uralni, pedig próbálkozom...

Mindenhonnan ömlik az okádék, meg a káromló beszéd, ezért az embernek már az agyába is beleivódik néhány ilyen szöveg. Magam nem szoktam káromkodni, nem használok ilyeneket, de környezetemben, a médiában mindenhol hallom és van, hogy teljesen véletlenszerűen eszembe jut.

Utána általában mondok valami dicsőítőt is.

Már ez is ugyanolyan káromlás?

2023. szept. 9. 01:33
 1/2 A kérdező kommentje:
A dicsőítőt direkt hangosan kimondom, hogy el is nyomja az ilyen emlékeim.
2023. szept. 9. 01:34
 2/2 anonim ***** válasza:

Szerintem jó taktikát alkalmazol...Én Jézus vérével szoktam magam bevédeni és igyekszem imádatban maradni.

Mindenki irányában hálával és áldással lenni.

Egy idő után le kell, hogy kopjanak, mert ez a lelkület Isten magas helyeire visz. Mint mikor egy magas hegyet megmásznál és nem hallod a világ zaját.

2023. szept. 9. 09:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!