Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Csak engem zavar rettenetesen,...

Csak engem zavar rettenetesen, amikor egyesek hitegetnek másokat, hogy a helytelen cselekedetük, bűnük, vétkük nem is helytelen?

Figyelt kérdés

Miből van a hit, ha csak amiatt törődünk bele egy igenis helytelen tettbe, mert arról nehéz leszokni vagy mert mindenki más is csinálja???

Különösen érvényes ez a szexualitással, haraggal és hasonló tettekkel kapcsolatban. Manapság sokan hitegetnek embereket interneten, hogy nem, ááá nem, nem helytelen az önkielégítés, a házasság előtti szex, buliban kicsit becsiccsensz, ha néha indulatos vagy vagy egy kicsit hazudsz stb.

Történetesen többségében nem teológusok, nem filozófusok, nem vallási tanítók, nem vallási személyek.

Milyen jogon veszik ők a bátorságot arra, hogy erkölcsi tanítást adjanak hitbéli kérdésekben? Milyen jogon veszik a bátorságot, hogy másokat helytelenre csábítsanak? Ők csinálják így, ha már muszáj, de legalább másokat ne rángassanak bele!

2023. aug. 31. 19:35
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
100%

Én ezt értem, te nem érted, hogy itt senki nem mondta, hogy szarj le másokat. Azt mondtuk, hogy ne árts másoknak. Arról fogalmam sincs, hogy ez a két dolog a fejedben miért ugyanaz.

2023. szept. 2. 07:33
 22/24 hosszúhajú ***** válasza:
38%
mert szerintem ebbe az egoista mai világba ez az egész egy témába tekerhető. az énközpontú saját akaratba. azt csinálom amit akarok. szex, házasság, részegség, indulat... stb amit kérdező írt. mind arról szól hogy leszarok mindent, akár ember, akár vallás, akárki akármit mond, én ezt csinálom.
2023. szept. 2. 23:20
 23/24 A kérdező kommentje:
Nem értem, hogy mégis miért kell lepontozni azt, aki nem ért egyet veletek...
2023. szept. 3. 00:19
 24/24 anonim ***** válasza:
47%

"Nem értem, hogy mégis miért kell lepontozni azt, aki nem ért egyet veletek..."

Mert az ateisták ennyire jóindulatúak......

2023. szept. 3. 09:06
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!