Csak engem zavar rettenetesen, amikor egyesek hitegetnek másokat, hogy a helytelen cselekedetük, bűnük, vétkük nem is helytelen?
Miből van a hit, ha csak amiatt törődünk bele egy igenis helytelen tettbe, mert arról nehéz leszokni vagy mert mindenki más is csinálja???
Különösen érvényes ez a szexualitással, haraggal és hasonló tettekkel kapcsolatban. Manapság sokan hitegetnek embereket interneten, hogy nem, ááá nem, nem helytelen az önkielégítés, a házasság előtti szex, buliban kicsit becsiccsensz, ha néha indulatos vagy vagy egy kicsit hazudsz stb.
Történetesen többségében nem teológusok, nem filozófusok, nem vallási tanítók, nem vallási személyek.
Milyen jogon veszik ők a bátorságot arra, hogy erkölcsi tanítást adjanak hitbéli kérdésekben? Milyen jogon veszik a bátorságot, hogy másokat helytelenre csábítsanak? Ők csinálják így, ha már muszáj, de legalább másokat ne rángassanak bele!
#11 akkor mi a helyes felfogás?
Ha jól értem te nem szarod le a csöveseket, csak gyakorlatilag.
"Ez is bizonyitja hogy a vallás csak egy kitalált dolog kitalált istennel. Ahány vallás anyi féle válasz van a kérdésre. Attól függ a válasz hogy az adott vallás hogy gondolja és mit tanít a híveinek."
A tudományban is van egy adott jelenségre több, magyarázat. A te logikád alapján, ha valamire több magyarázat létezik, akkor következetesen mind hamis, így a több magyarázattal bíró tudományos magyarázatok is hamisak kellene, hogy legyenek.
"Na, hát akkor kövesd a saját vallásod tanait, és hagyd meg másoknak is, hogy kövessék a saját meggyőződéseiket. Ha szerinted bűn a házasság előtti szex, akkor ne szexelj házasság előtt. De ne akard megmondani, hogy mások se csinálhassák, mert mások szeint meg nem bűn, hiszen nem ártanak vele senkinek."
A gyermekek sem ártanak senkinek, ha füveznek vagy alkoholt, dohányt fogyasztanak. A te logikád alapján akkor ez is mind rendben van.
"Mi a baj a szabadsággal?"
Az, hogy az nem szabadság! Hogyan lehetne szabadságnak nevezni azt, ami függőséget okoz?
Jézus = szabadság!
#8.
Ezt meghagyom mindenkinek, de másokat ne akarjon magával rángatni! Másrészt, ha ő maga is követ egy vallást, akkor kövesse ő is annak a szabályait!
#12.
Ó, de jól ismerem a sztorit... Egy bűnt, vétket egy erénnyel próbálunk ellensúlyozni. Nagyon jellemző, hogy kötelezően választás elé állítanak ezt a fajta érvet alkalmazó emberek és a kérdésük sok esetben bűzlik a vádló hangvételtől (nem akarok semmire sem utalni). "Szerinted akkor az a jó, ha valaki tesz másoknak segíteni, de cserébe nem önkielégít, nem szexel házasság előtt, meg max. egy pohár bort iszik meg?" Olyan sok ember szemében nincs is, hogy nem csinálja többek között a felsoroltakat sem ÉS segít az elesetteken...
Leveles Zoltán hindu tanítónak (nem vagyok hindu, de nagyon szimpatikus a személye, nagy tudása van a témában és a hinduizmus bölcsességei is érdekelne, még akkor is, ha nem követem, nem hiszem közvetlenül) volt egy nagyon jó mondása a karmáról: A karmikus számlánk nem egy spektrum, hogy lemenjen 90%-ra, ha valakire rákiabálok, elszomorítom vagy adok neki egy pofont, majd visszamegy 100%-ra, ha valaki másnak meg adok virágot. Mivel ez két külön cselekedet, sok esetben két külön személynek teszem, ezért a negatív és a pozitív is két külön spektrum, ellentétben a modern, nyugati elképzelésekkel. Tehát leegyszerűsítve én is egyszer kapok pofont és egyszer virágot, egyszer bunkóságot és egyszer dicséretet, kedves szót.
Nem, nem lehet egy spektrumon kezelni mindent. Lehet valaki valamiben nagyon jó és lehet valamiben nagyon rossz.
A ne árts másnak és a szarj le mindenkit nem ugyanaz, de nem csodálom, hogy nem érted...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!