A búcsú mint falusi fesztivál(tudom, hogy hülyén fogalmaztam) miért szűnt meg szinte mindenhol ?
Hülyeség a válaszod szerintem !! Kinőni a szórakozásból, vidám hangulatokból?
Jobb akkor otthon a szobában a mobilt nyomkodni gondolom az év minden napján..
Tévedsz, ez a fajta "szórakozás" elég primitív.
Másrészt ÉN NEM mobilt nyomkodok, hanem egész más dolgokkal foglalkozom, ami szórakoztató!
Elég jól jellemez téged, ha csak ez a két dolog az, amit el tudsz képzelni!
Nem szűnt meg, nálunk és az egyik közeli településen szeptemberben lesz, a kettő közti városban májusban volt.
Viszont már nem ugyanaz, mint a 90-es években volt. Ráadásul az árak is elszálltak.
Bár nálunk már évek óta azt csinálja az önkormányzat, hogy a körhintásoknak fizetnek egy fix összeget, és egész nap megy a körhinta. Jobban megéri így nekik is, mert lesz fiy bevételük. A menetenként 1500-2000 forintokat nem sokan engedhetik meg, pláne ahol több gyerek van.
Pont ez van felénk is Jászság 20-30 éve még volt vagy 80 árus, dozzsem, mindennel ma már kb 3 db gumicukros, egy céllövölde, meg egy sergő.
Okot én se tudom.
Mert a búcsónak semmi köze az akkor rendezett zsibvásárhoz. Én örülök, hogy eltűnőben van utóbbi.
A falunapnak meg semmi köze ehhez, azt jellemzően nyáron rendezik, búcsú pedig akkor van, amikor a templom védőszentjének az ünnepe éppen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!