Egyesek miért rühellik ennyire a hívőket kollektíven?
Olvastam Facebookon egy cikket, ami a kopt keresztény pápa és alexandriai pátriárka, II. Tavadrosz atya és a kopt egyház vezetői magyarországi látogatásáról, meglátogatott eseményeiről szól. Megnéztem a megjegyzéseket és egy nagyon okos oda írta, hogy "Szólítsa már az Istenük is magához őket!", a másik, meg, hogy "Pedofilok!".
Hogy utálhat valaki ennyire olyasvalakiket is, akiket nemhogy nem ismer, még a felekezetük, hitük tanait sem ismeri? Mondjuk nem csodálom, a dalai láma és Ferenc pápa ellen is ment nagyon erősen a gyűlölködés és a cencel culture... Mit vétett neki egy kopt egyiptomi, amúgy nagyon barátságos, tanult és sokat segítő pápa, akinek még olyan abszolút felületesen sem ismeri a hitét, mint a katolicizmust? Miért kell ócsárolni? Aztán csodálkoznak, hogy ilyen stílusban senki nem veszi őket komolyan. Nekem ez egy kicsit sok volt így, augusztus 20-ra...
"A szent tanok.
Ah, ép a szent tan mindig átkotok,
Ha véletlen reá bukkantatok:
Mert addig csűritek, hegyezitek,
Hasogatjátok, élesítitek,
Míg őrültség vagy békó lesz belőle.
Egzakt fogalmat nem bírván az elme,
Ti mégis mindig ezt keresitek Önátkotokra, büszke emberek. "
"Erényök a sanyargás, a lemondás,
Mit mestered kezdett meg a kereszten."
Madách
10-es:
Nagyon nem értek egyet veled és kérlek szépen hogy a jövőben ne mondjál ilyen és ehhez hasonló provokációkat.
A'szem tudom a választ,
de abban ELVONATKOZTATNÉK a mellékletben felsorolt jeles személyektől.
Ha valaki hívő lélek, és ÉLETVITELÉN tükröződik egy bölcsességgel vegyes SZERÉNY JÓAKARAT, kötve hiszem, hogy az bárki tisztességes ember számára ellenszenves lenne.
Igen ám, de aki
- kérkedik "HITÉVEL",
- FANATIKUSAN OSTOBA,
- érdeklődését lezárja a mindennapok valósága előtt,
- foggal-körömmel ragaszkodik a Biblia "igéihez",
- annak ismerete által védi saját - általa - vélt igazát,
nos az KIFEJEZETTEN VISSZATETSZŐ személyiség, erre mondják, hogy VALLÁSKÁROSULT!
#14.
Mondtál valamit, bocibogár? 🐛
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!