Az üdvösség jó hírének megosztása kiknek a feladata? Nehéz teher,vagy inkább boldogság,az azzal együttjáró áldások révén.
Én másként látom.
1.A nyugat,szinte teljesen a cselekedetek általi üdvösségben hisz s nem a bibliai örömhírt,a kegyelem tanában.
2.A Szentlélek csodái mindennaposak,csak sokan nem ismerik fel.
(A bűn felismerése,megbánás,Krisztus kegyelméhez fordulás.Megtérés,csodás gyógyulások,a bibliai igazságok megértése,Krisztus szívünkbe költözése és millió más csoda.)
"A nyugat,szinte teljesen a cselekedetek általi üdvösségben hisz s nem a bibliai örömhírt,a kegyelem tanában."
Nem kell egyiket se túlhangsúlyozni a másik kárára.
Hogy mondta Péter apostol? Aki a hite mellé nem ragaszt jócselekedeteket az vak, rövidlátó. Nem a kegyelemhez kell a cselekedet hanem a hithez.
Jézus ezt a "parancsot" adta a mennybemenetele előtt legutoljára a körülötte állóknak:"Menjetek hát, és tegyetek tanítvánnyá minden nemzetből való embereket, kereszteljétek meg őket az Atyának, a Fiúnak és a szent szellemnek a nevében, és tanítsátok meg őket arra, hogy megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek. Én pedig veletek leszek mindennap a világrendszer befejezéséig"
Mindenkihez, aki Krisztust követi, ezt kell tennie.Jézus et a őrédikáló és tanítómunkát elkezdte a földönlétekor, átadta a stafétebotot az apostolainak, majd minden követőjének. Ahogy írta, a "világrendszer befejezéséig" kell ezt folytatni és Ő mindvégig támogatja ezt a munkát, vagyis "veletek leszek", ahgy fogalmaz.
Lehet érdemes lenne kicsit Jézusra is figyelned :)
"Nem jut be mindenki a mennyek országába, aki mondja nekem: - Uram, Uram! Csak az, aki teljesíti mennyei Atyám akaratát."
"Ezért, ha el akarsz jutni az örök életre, tartsd meg a parancsokat."
"Azok az anyám és a testvéreim, akik hallgatják és tetté is váltják az Isten szavát."
Inkább pont az a baj, hogy nyugaton Jézus tanítása nem igazán válik tettekké. Pedig szavai alapján a cselekedetek szükségesek az üdvösséghez.
6.Hsz!
Pál apostol másként tudja:
"Mert kegyelemből tartattatok meg, hit által; és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; Nem cselekedetekből, hogy senki ne kérkedjék."(Ef 2:8,9)
Egy görög bölcs ezt mondta egykor:
"A jó tanár élete példájával tanít,de néha szavakat is kell használnia."
Ez érvényes a tanítvánnyá tételre is?
Ki a nagyobb Pál, vagy Jézus? Pál szavai fényében kell magyarázni Jézust, vagy fordítva? Szerintem fordítva, de lehet tévedek és Pál nagyobb Jézusnál :)
Pál ugyanazt a tekintélyt követelte magának mint Jézus, és Pál is folytatja az Efezus 2:8-9 utan a következő versben azzal, hogy a hivő ember hitének valósága a környezete számára az, hogy jócselekedetekben jár:
Ef 2:10 Mert az Ő alkotása vagyunk, teremtetvén [Általa] a Krisztus Jézusban jó cselekedetekre, amelyeket előre elkészített az Isten, hogy azokban járjunk.
A hitet ki kell egészitse cselekedet különben halott. Kivéve ha a halálos ágyán tér meg valaki Isten kegyelméből.
A Biblia sokszor tanitja, hogy kövessük az előttünk járók hitét vagyis a cselekedeteit. Viszont Jézus maga is tanitott mint mester.
Én a Szentlélek csodái alatt kicsit nyilvánvalóbb erőkre gondoltam amikor a mai kereszténység tanúskodását kritizáltam. Pl ilyenekre:
Máté 10:8 Betegeket gyógyítsatok, poklosokat tisztítsatok, halottakat támasszatok, ördögöket űzzetek. Ingyen vettétek, ingyen adjátok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!