Az Újszövetség nem tesz említést József haláláról, és Jézus gyermekkora után soha nem említik.
Ezzel szemben József 5. vagy 6. századi apokrif története hosszú (legendás) beszámolót tartalmaz József békés haláláról, 111 éves korában, Mária és angyalok jelenlétében.
A wiki szerint Jézus 19 éves korában halt meg, 111 évesen, itt valami nagyon nem stimmel... Ezek szerint 92 évesen nemzette, ami fizikailag lehetetlen vagy mondjuk úgy, hogy nem egészséges gyerek születik egy ilyen nemzésből. Igazából ez is csak rámutat arra, hogy egy jól kitalált mese az egész.
2023. aug. 19. 13:24
4/11 anonim válasza:
Ráadásul egy nagyon beteg mese, mert Mária 16 éves korában szülte Jézust!! Ezt rakjátok most össze, hogy mekkora marhaság jön ki belőle.
2023. aug. 19. 13:27
5/11 anonim válasza:
Útonállok megkéselték a piacon és korházi fertőzésben.
2023. aug. 19. 13:38
6/11 anonim válasza:
"92 évesen nemzette"
Nem ő nemzette. A nevelőapja volt.
2023. aug. 19. 13:46
7/11 anonim válasza:
A hosszú életkor megjelölése sokszor jelképes, azt szimbolizálja, hogy Isten megáldotta, Istennek kedves volt. (Matuzsálem életkora a több mint 900 évvel is szimbolikus).
Igazából nem tudjuk, hogy mikor halt meg József. Jézus halálakor már valószínűleg nem élt. Különben nem bízta volna Jézus a kereszten édesanyját János apostolra, aki aztán a házába fogadta. Ebből arra következtethetünk, hogy a Szűzanya ekkor már özvegy volt.
2023. aug. 19. 15:15
8/11 anonim válasza:
#6 Feltéve, hogy elhisszük a Bibliának a szűzve nemzést, ami biológiailag lehetetlen. Én biztosan nem hiszem el.
2023. aug. 19. 15:21
9/11 anonim válasza:
Én mást hallottam Nagyváradon a katolikus templomban. Mária és József közt több mint 10 év volt a korkülönbség. Jézus még nem volt 30 éves ( mert akkor indult el megkeresztelkedni és így tovább) és eggyutt dolgozott az apjával. József lefeküdt sziesztázni de nem.ebredt fel. Kérészek és a szobában feküdt de látszott hogy halálos beteg. Mária a bálján míg Jézus a jobbján volt és József megáldotta mind a kettőt azután halt meg. Józsefnek volt egy felesége aki meghalt és onnan voltak Jézusnak testvérei. Marianak nem volt több gyermeke és Jézusnak Isten az apja, Tőle fogant.
2023. aug. 19. 21:19
10/11 anonim válasza:
"hallottam Nagyváradon a katolikus templomban ... Józsefnek volt egy felesége aki meghalt és onnan voltak Jézusnak testvérei"
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!