Mi lenne az igazságosabb. Ha egy Ateista aki szidta Isten és egész életében megvetette ugyan olyan helyett töltene be a mennyországba, mint aki hívő vagy az ateisták icipici kis morzsák lennének a mennyországba?
Istené egyedül az ítélet!
Nála igazságosabb nincs!
Ha az Isten csodája élete utolsó pillanatában Krisztus kegyelméhez emelte,ott a helye,ahova az én kegyelmem engem emelt.(Jobb lator mintájára.)
Mi emberek mindnyájan ici pici morzsák vagyunk,de Jézus révén Isten fiainak mondanak minket,mindnyájunkat,aki elfogadtuk megváltását.
"Mitől áll a materializmus közelebb az igazsághoz?"
Az legalább bizonyított tényeket vesz alapul, nem vallásos sztorikat, amikben csak hinni lehet.
A materialista tényeket vesz alapul?
Ha az információ nem anyagi eredetű, akkor bukik az egész materializmus. Viszont ha igaz az materializmus, akkor végső soron a papír írja a könyvet. Nos?
"Az legalább bizonyított tényeket vesz alapul, nem vallásos sztorikat, amikben csak hinni lehet."
Igen? És mivel tudja bizonyítani a materializmus, hogy Isten nem létezik?
Miért kellene neki bizonyítania?
Te hogy bizonyítod, hogy nem létezik Festéktüsszentő Hapci Benő?
Vannak itt anomáliák a kérdés felvetésében, de ahogy olvastam, sok válaszban is.
Aki ateista, az nem szidja Istent, ez nem tudom, honnan jött, vagy miért gondolják így. Ő szimplán hisz. A kettő között van némi különbség.
Más az is, ha valaki konkrétan kijelenti, hogy ateista, sőt, megveti a hitet, vagy szimplán nem gyakorolja a vallását egy megkeresztelt ember, ugyanakkor(!) egyébként egy nagyon jó lelkű, kedves ember.
Sokat beszéltem ilyesmiről papokkal, “vallásos” emberekkel, és az az ember, aki jó lelkű, szeretetteljes, bár nem a vallása szerint él, befogadást nyerhet. Mivel hogy Istennek az tetszik, ha te eszerint élsz. Persze ez egy kevésbé hívő/egyáltalán nem hívő ember számára lehet igazán csekély örömmel szolgál - vagy egyenesen leszarja ezt a tényt - mégis ez az elképzelés.
Szóval a rövid válasz a kérdésedre: az életünk “minőségét” ezen a téren az határozza meg, milyen szándékok állnak a cselekedeteink mögött. Lásd: hiába mondja magát valaki vallásosnak, ha a cselekedetei azt bizonyítják, hogy egy rosszmájú, szánalmas, szar alak. Az járhat akárhányszor templomba, meg gyónni meg amit akarsz, ha nem jó ember. És akadnak ilyenek.. Ugyanakkor ott a másik véglet is, a jó akaratú, aranyszívű emberek, akik nem a vallásuk szerint élnek. Erre is számos példa van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!