Muszáj megkeresztelkednem?
Szerintem igen.
De én úgy tudom,hogy ha nem vagy megkeresztelkedve,de hiszel Istenben,akkor nem jutsz a pokolba.
Nem tudom, kitől hallottad ezt, hogy aki nincs megkeresztelkedve, az mindenképp a Pokolra jut, de ez így nem igaz. Ezt egyértelműen le lehet vezetni a Bibliából, Jézus Krisztusnak az apostolokhoz intézett szavaiból:
Márk 16,15-16
"És monda nékik: Elmenvén e széles világra, hirdessétek az evangyéliomot minden teremtésnek.
A ki hiszen és megkeresztelkedik, idvezül; aki pedig nem hiszen, elkárhozik."
Ebben az igeversben Jézus Krisztus 3 csoportra osztja az embereket:
1. akik hisznek és megkeresztelkednek: ők üdvözülnek majd
2. akik nem hisznek: ők elkárhoznak
3. végül logikailag látható, hogy van egy harmadik csoport is, akik hisznek, de nem keresztelkednek meg. Róluk semmit nem mondott Jézus Krisztus. Ez azt jelenti, hogy e csoport tagjainak sorsa nem egyértelmű, Isten fogja mérlegelni majd, hogy közülük kinek fog üdvösséget adni és kinek nem, tehát minden bizonnyal egyik részük üdvözülni fog, a másik nem.
Tehát nem biztos, hogy elkárhozol, ha nem keresztelkedsz meg, de nem is biztosítod be a sorsodat. Igazából azt nem értem, milyen problémád van a megkeresztelkedéssel szemben, talán valamiért idegenkedsz tőle vagy félsz tőle...
Mindenestre szerintem semmilyen szempontból sem érdemes fenntartásokkal lenni, a megkeresztelkedés lehetősége egy áldás Istentől, egy szorosabb kapcsolatba, szövetségbe kerülhetsz általa Istennel, Aki jó, szeret téged és jót akar neked. Egy nagyobb védelmed és lelki-szellemi erős is lesz a megkeresztelkedés után, tehát igazából, ha hiszel Istenben, szerintem semmiképp nem érdemes kihagyni ezt a lépést.
A Biblia tanítása szerint egyedül kegyelemből,Krisztus helyettes áldozatában való hit által van üdvösségünk.Semmi szerepe nincs ebben a mi cselekedetünk,mint például a keresztségünk,de...
Aki hisz a Megváltóban,Isten Szentlelke elvezeti minden igazságra,így a Krisztussal kötendő szövetségkötés megpecsételésére a bibliai keresztségre.
A bibliai keresztség olyan,mint amilyen a szó jelentése és formája a Bibliában leírt kereszségeké:100%-ban a keresztelendők hitvallomása megelőzte a bemerítést.
(A Baptismo görög szó, "teljesen alámeríteni"értelmű.
A meghintéses gyermek-csecsemő "keresztelés"nem baptismo. Az,csupán meglocsolás. Erre,csak Jézus után,mintegy 1000 év múlva,a babonás pogányból lett álkeresztények nyomására jött szokásba ez a forma.
Azt gondolták,Isten,csak a meglocsolt csecsemők gondját viseli.Abban az időben igen gyakori volt a gyermek,csecsemő halandóság a járványok miatt.)
"Aki hisz Krisztusban,annak örök élete van." "Neve beíratott az "Élet könyvébe."
Így a keresztség(bemerítés)NEM feltétele,hanem természetes következménye az üdvösségnek.
Aki azt hiszi,hogy nem fontos az,annak az embernek még nincs üdvössége,mert nem hiszi,hogy Jézust a keresztségben is követnie kell,vagyis szövetséget kell kötnie Megváltójával. Megváltóját be kell mutatni keresztényeknek,az isteni szeretet gyakorlásával,...néha még szavakkal is!
Jav.:
Megváltóját be kell mutatni a keresztények által,az isteni szeretet gyakorlásával ...s néha még szavakkal is!
Alaposan gondold át szeretnéd e!
Mert ha később meggondolod magad, nem fogod tudni levenni.
KEK 1272: "A keresztség a keresztényt eltörölhetetlen lelki pecséttel (characterrel) jelöli meg, ami annak jele, hogy Krisztushoz tartozik."
Engem gyermekkoromban kereszteltek meg és máig érzem, a rombolást. Soha nem fogok tudni újjászületni.
El tudod képzelni mekkora teher ez?
Már nem is kell, mert a keresztség az újjászületés fürdője. Neked a megszentelődés útján kéne járnod, de saját gőgöd és emberi gyarlóságod miatt jelenleg képtelen vagy erre.
"Muszáj megkeresztelkednem?"
Nem.
9.Hsz!
Igazad van. Nem kell megkeresztelkedned. Isten nem kényszerít erre senkit sem. Istennel szövetséget kötni lehetőség s nem kényszer!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!