Hogyan kezdjek el templomba járni?
Amikor általános sulis voltam 4.osztálytól 8.osztályos koromig minden vasárnap jártam templomba, mivel olyan suliba jártam, ahol kötelező volt a vasárnapi mise.
Azután középiskolás koromban egyáltalán nem jártam, nem is volt eszembe, valahogy eltűnt ez az időszak az életemből.
Annyit tudni kell, hogy 2017-től mióta elvesztettem egy nénémet azóta minden este imádkozom.
Hálát adok a mai napért, az elhunyt szeretteimtől “úgymondva” elköszönök, kívánom, hogy minden embernek jó legyen stb..
Most 19 évesen, fiúként úgy érzem, hogy menni szeretnék.
Egyáltalán nem vagyunk az a típus család, akik hétvégente templomba járnak, de én szeretnék menni..
Beszéltem már a barátnőmmel / párommal, ő szívesen elkísérne.
Egy kis faluban élek, a papasszony egy nagyon kedves idős hölgy, aki ha bárhol meglát egyből mondja, hogyha van kedvem mehetek nyugodtan.
Egyébként lehet, hogy ezt az írásom sokan nem fogják érteni, de leírom röviden az én kis “vallásomat”.
Katolikus templomban kereszteltek meg katolikusnak, azonban én református suliba jártam.
Így “úgymondva” átvettem azt a vallást. Református templomban konfirmáltam.
Katolikus templomba megkeresztelésem óta (7éves) nem voltam, csak is reformátusba jártam.
Papasszonynak ezt még 4.osztályos koromban említettem, szerinte ezzel nincs semmi gond.
A kérdésem igazából az lenne, hogy hogyan kezdjek el újra járni? Mire “számítsak”?
Egy kicsit izgulok miatta.
Tavaly szentestén az éjféli misére elszerettem volna menni, de valahogy mégsem mentem.
Igazából az utóbbi időszakban nem igazán csináltam szép dolgokat, így ez miatt is szeretnék járni.
Köszönöm a segítőkész válaszokat Mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!