Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Családapaként lehetek szerzetes?

Családapaként lehetek szerzetes?

Figyelt kérdés
Azt megtehetem a katolikus egyházban, hogy megházasodok, lesz 3 gyerekem, majd bevonulok egy kolostorba szerzetesek? Ez egy elméleti kérdés.
2023. aug. 7. 20:36
 1/8 anonim ***** válasza:
76%
Az egyik szerzetesi fogadalom a szüzesség, ha utána egyáltalán nem élsz házas életet, akkor elméletileg lehetséges.
2023. aug. 7. 20:39
 2/8 anonim ***** válasza:
0%
Lehetsz. Csak ne csodálkozzál, ha a gyerekeid a kaikit is jobban kedvelni fogják. Habár az attól is függ, hogy milyen szektába léptél. Kost fogsz szeletelni vagy színjátékból metagadod a családodT?
2023. aug. 7. 20:54
 3/8 anonim ***** válasza:
78%
Úgy lehetsz hogy harmadrendben. Ott kell a házastárs beleegyezése, de ott nincs tisztasági fogadalom, csak a világban éled meg mint " világi szerzetes". Ilyen pl: Bencés obláták , vagy világo karmeliták. De mondok még valamit. Jártam a hittudományira és ott voltak csoporttársaim akik teológus hallgatók voltak és családapák. Ők szerpapok lettek. Fel vannak szentelve diakonusként. Mellette volt aki világi karmelitaként éli az életét+ börtönlelkész lett belőle.
2023. aug. 7. 21:15
 4/8 anonim ***** válasza:
30%

Legyel reformatus vagy protestans, ott megengedett a hazassag es a gyerekvallalas is.

Katolikuskent, UTOLAG szerintem nem lehetsz pap.

Ha mar mindenkeppen el akarod hagyni a kolykeidet es valami vallasos indokot keresel, akkor inkabb legyel remete a hargitai erdoben, vagy valami hasonlo helyen (a magyar erdok-hegysegek erre nem jok, mert tul surun lakott, es tul suru az uthalozat).

2023. aug. 7. 22:29
 5/8 anonim ***** válasza:
75%

"Katolikuskent, UTOLAG szerintem nem lehetsz pap."

Pedig csak utólag lehet, például a görög katolikusok szentelnek pappá nős férfiakat, de egy felszentelt pap sehol se nősülhet, ortodoxoknál sem.

Bár a szerzetesek a keleti egyházakban is nőtlenek.

2023. aug. 7. 22:40
 6/8 Prókátor ***** válasza:
100%
Ha felnevelted a gyerekeidet, (tehát mindnyájan nagykorúak lettek) és a feleséged is beleegyzik, akkor lehetsz utólag is. Vagy, mint már mondták is: harmadrendi lehetsz szinte bármikor.
2023. aug. 7. 23:57
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy írták, erre vannak a harmadrendek. Ők mondjuk nem vonulnak kolostorba.

Amúgy arra van példa, hogy a gyerekek már nagyok és meghal a feleség, és ezt követően lesz valaki szerzetes, sőt pappá is szentelhetik.

2023. aug. 8. 08:16
 8/8 anonim ***** válasza:
Ugye, én is rájöttem, hogy jobb szerzetesnek lenni, mint egy őrült családban, mint amilyenek most vannak...
2023. aug. 18. 21:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!