Az katolikusnak számít, akit csecsemőként megkereszteltek, de felnőttként nem hisz Istenben,és nem is jár templomba, vagy ateistának?
Figyelt kérdés
2023. aug. 1. 19:42
11/15 anonim válasza:
10: igen, én írtam a helyi egyháznak ahol egy levelet hogy töröljèk az adataimat, mert akaratom ellenére kereszteltek meg baba koromban, és hogy nem vallom magam kereszténynek.
12/15 anonim válasza:
11
Ezzel nagyon vigyázz! Egy ismerősöm is így járt el, azóta pokol az élete. Egyik szerencsétlenség jött a másik után, mindent elveszített!
13/15 anonim válasza:
Kedves kérdező!
Ezredik ilyen kérdés.
A lényeg: hiszel istenben vagy nem?
Nem hiszel istenben: ateista.
Hiszel istenben: teista.
Ha hiszel istenben, akkor lehet fokozni, hogy te katolikus vagy.
Egyéb kérdésed van ezzel kapcsolatban?
14/15 anonim válasza:
Mindenki annak számít, amiben hisz. Katolikus vagy nő vagy bármi.
15/15 anonim válasza:
Úgy tudom, hogy akit megkereszteltek, de nem jár templomba és nem hisz, arra hivatalosan az a megnevezés, hogy "vallását nem gyakorló katolikus". Tehát statisztikailag elvileg katolikusnak számít, de egyébként nem köteles magát annak vallani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!