Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova tanúi megtagadják a...

Jehova tanúi megtagadják a vérvételt? Van joga bárkinek törvényileg megtagadni pl ha a munkahely elvárja?

Figyelt kérdés

Ha valaki nem tagja a Jehova tanúi vallási közösségnek, megtagadhatja a munkahelye által elvárt vérvételt? Ha igen, milyen alapon? Pl lelkiismereti alapon?

Ismeri valaki a vonatkozó paragrafust, jogszabályt?

2023. aug. 1. 18:23
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
85%

Javítson ki nálam tájékozottabb, ha tévedek, de a Jehova tanúi úgy tudom, hogy a vérátömlesztést tiltják, a vérvételt nem.

A honlapjukon írnak olyan műtétekről, ami nekik is megengedett, mert nincs vértranszfúzió. Viszont minden műtét előtt kötelező a labor, így gondolom ezt a vizsgálatot nem utasítják el.

A vérvétel egy laborvizsgálat: itt nem kerül felhasználásra a vér és nem kerül bele egy másik emberbe.

2023. aug. 2. 09:31
 12/17 anonim ***** válasza:
40%
Isten szemében az élet szent, és elvárja mindekitől, hogy szentnek tartsa és vigyázzon rá. Ezt ugy lehet megtenni, hogy valaki vigyáz az egészségére. Ehhez pedig szükséges a rendszeres vérvétel, állapotellenőrzés.....
2023. aug. 3. 09:16
 13/17 anonim ***** válasza:
57%

A kerdezo mar reg sehol sincs, igy sose tudjuk meg mit takar nala a 'felelotlensegseg' meg a 'jelen helyzet'.

Vagy csak eszrevette az apolo hogy ketteske megint netezik...

2023. aug. 3. 11:37
 14/17 Bomber09 ***** válasza:
27%

Kedves kérdező!

Én személy szerint Jehova tanúja vagyok.

Jehova Isten azt adta tőrvénynek, hogy mivel a vér az szent, ezért nem ehetjük meg, illetve nem is fogadhatjuk el. Ilyen például a véradás, illetve a vérátömlesztés.

Viszont a vér vétel, az a vérnek a vizsgálata, azzal nincs gond. Az, ahogyan többek is írták arra szükség van, abban nincs semmi kivetni való.

Illetve manapság már a legjobb eljárás, a vérnélküli műtét, mivel a vér rengeteg fertőzést is hordoz. Egy emberi nyál sokkal egészségesebb mint a vér.

2023. aug. 8. 12:06
 15/17 qkker1 ***** válasza:
72%

"ezért nem ehetjük meg, illetve nem is fogadhatjuk el."

Sehol nincs ilyen a Bibliában! Csak az Új Világ Ferdítésben, és az Ördögtoronyban.

2023. aug. 8. 20:27
 16/17 qkker1 ***** válasza:
72%

"mivel a vér rengeteg fertőzést is hordoz. "

21. században ez erősen pánikkeltés, elég jó módszerek vannak a vér tisztaságának megállapítására!

2023. aug. 8. 20:28
 17/17 szp72 ***** válasza:

@ "Tévedés az, hogy a vonaton van pedál és nyomni kell vagy valami."

Én úgy tudom, hogy nagyon is van ébrenléti pedál, amit idôközönként meg kell nyomni, különben a vonat lefékezôdik.

márc. 24. 08:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!