Mit tennél, ha a halál után látnád, hogy a pokol és a mennyország valóságos, de nem követted azt a vallást, amelyet követni kellett volna?
Azzal egyetértek, h ezer dolog tud befolyásolni a döntéseinkben, de azzal nem, h ettől megszűnne a szabad akaratunk. Ugyanis a szabad akarat továbbra is csak azt jelenti, hogy "egy adott helyzetben szabadon választhat két vagy több különböző lehetőség közül." Maximum az indoktrináltság is befolyásolni fogja abban, h mit választ. De választhat, és választ. Nincs determinálva, nem robot.
Aham, csak ha teljesen fordítva vagy nevelve, mint ahogy a világ működik, akkor mit tudsz tenni?
Ha teljesen más a tudásod, mint a másik embernek.
Pl. egy autista ember mennyire tudja a saját cselekedeteinek a következményeit belátni?
“De nem, nekem ne érvelj, esélyed sincs.“
Saját létezésedről nem vagy hajlandó tudomást venni és arrogáns is vagy? Szép kilátások.
Halál után meg megnémul a kétségbeeséstől. De hát ezek vagytok ti! Nincs több kérdésem. Akármilyen válasz jön, már nem érdekel
"Saját létezésedről nem vagy hajlandó tudomást venni és arrogáns is vagy? Szép kilátások."
Oké, szerintem ezen a ponton összekeversz valakivel.
De mégis ki nem hajlandó a saját létezéséről beszélni?
Tudnád idézni a sort és a komment számát ami ezt sugallja?
"Halál után meg megnémul a kétségbeeséstől."
Halál után senki sem tud beszélni, szóval ez eléggé oximoron.
"De hát ezek vagytok ti!"
Most milyen csoportra gondolsz a "ti" alatt?
"Nincs több kérdésem."
Nekem van csomó amit már visszakérdeztem és semmi választ nem kaptam rá.
"Akármilyen válasz jön, már nem érdekel"
Szóval ezen a ponton csak papolni akarsz és félsz válaszolni?
Egy hazugságot így lehet megvédeni a fejedben, ez igaz.
Vagy csak pedugod q füledbe az ujjad, mint a kisgyerekek?
"Esélyed sincs…a három éves unokaöcsém mondogat ilyeneket."
Semmi relevanciája sincsen a témához a családtagjaidnak.
"arrogáns gyökér"
Tudod ezen már gondolkoztam.
Ha kijelentek valamit ami igaz, de arrogánsnak hathat másoknak, akkor tényleg arrogáns vagyok?
A válasz: nem.
De szeretném erről hallani a véleményed és arról, hogy mindkét kommented hogyan nem tartozik a személyes kétely logikai hiba alá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!