Mit tennél, ha a halál után látnád, hogy a pokol és a mennyország valóságos, de nem követted azt a vallást, amelyet követni kellett volna?
#29.
"Tudod, az ész bajjal járhat,
De bűn az ostobaság..."
Azt is megjegyezhetném: "A stílus maga az ember."
Annyira "IMÁDOM", amikor valaki a SZERETET vallását ilyen harcos, elszánt fanatizmussal védi...
Mit tennél, ha a halál után látnád, hogy a pokol és a mennyország nem valóságos, de követted azt a vallást, amelyet követni kellett?
Csomó önsanyargató szabály és tilalomfa minden élvezeten,de a nagy jutalom elmarad....
"Bárcsak lenne annyi időm, hogy válaszoljak…hiszed vagy sem amit írtál, végigröhögtem az egészet, nem vettem komolyan."
1) Egészségedre.
2) Akkor miért írsz ki ilyen kérdéseket, ha nem akarsz semmit sem komolyan venni.
3) Nem az ilyen retardáltak miatt írom a kommentet, hanem azoknak akik egyszer idetévedhetnek és éppen dilemmában vannak. Ezek a válaszok nem neked szólnak, mert semmi különöset nem sikerült felmutatnod, csak azt amit már több száz éven keresztül sikerült a hívőknek.
Szinte az összes ateistától (vagy akik nem hisznek komolyabban) ilyen választ kaptam eddig a való életben is (mintha a gyártósoron készült volna az eszetek), maximum egy minimális extrát írtál bele de nekem mar sem erőm sem energiám, sem időm nincs, hogy gépeljek. Megöregedtem.😆"
Akkor mi lenne, ha te érvelnél jobban?
Mert ezek a legáltalánosabb és leghibásabb érvek és gondolatok a teizmus világában.
Még te vagy felháborodva, hogy ezeket kapod?
Akkor miért teszel fel ilyen kérdést?
"További sok sikert mégegyszer!"
Köszi anyu!
"Attól tartok a kérdező pont annyira keresztény mint a kutyakaki amit átlépek az utcán."
Szerintem is, mostanában elég sok az ilyen troll.
Bocsánatot kérek!
31. sz válaszom #28.-nak szólt!
Az élet nem gyors, “köszianyu” meg a többi beszólás. Nyugodtan folytassátok, lepereg.
Hány éves vagy, 15? Vagy még annyi sem. Ilyeneknek érveljek? Ráadásul interneten pötyögve?
Tudod valakinek van élete!
Nekem mintha tegnap lett volna 2002. Te meg sem születtél akkor.
A való életben pedig amiket elmondok, mindig megköszönik a hitetlen “hittestvéreid”, hogy olyanokat mondtam, amiről még nem is gondolkoztak. De végső soron hitetlenek maradtak. Ez az eleve elrendelés, de szabad akaratból cselekedtek így. Nem az igazságot, hanem a vágyaikat követik. Vágyaikat, mint az állatok. .
"meg a többi beszólás. Nyugodtan folytassátok, lepereg."
Szívesen, ez kijár minimum a rossz modorodért.
"Hány éves vagy, 15? Vagy még annyi sem."
Érvelési hiba: személyes kétely.
"Ilyeneknek érveljek? Ráadásul interneten pötyögve?"
Te jöttél az internetre pötyögni, szóval nem értem a problémát.
De nem, nekem ne érvelj, esélyed sincs.
"Tudod valakinek van élete!"
Nekem is van és emellett szabadidőm.
Sajnálom, hogy 5 perced sincs minden nap.
"Nekem mintha tegnap lett volna 2002. Te meg sem születtél akkor."
1) Személyes kétely
2) Az nem érv, hogy öregebb vagy
3) Akkor már éltem.
"A való életben pedig amiket elmondok, mindig megköszönik a hitetlen “hittestvéreid”, hogy olyanokat mondtam, amiről még nem is gondolkoztak."
Igen, ezt úgy hívják, hogy lerázás taktika.
Mert élőben senki sem kezd el vitázni olyannal, aki ilyen jó érveket ont ki magából, mint pl. te 😂
De ez nem csak a vallásra vonatkozik, hanem az ezos hókuszpókuszra.
Csak tudnám mit mondogatsz az embereknek.
Na sosem tudjuk meg.
"De végső soron hitetlenek maradtak. Ez az eleve elrendelés, de szabad akaratból cselekedtek így"
Gondoltál már arra, hogy nem meggyőző amit mondasz?
Csak kérdem.
"Nem az igazságot, hanem a vágyaikat követik. Vágyaikat, mint az állatok. ."
De ha valaki eleve el van rendelve, akkor mi beleszólása van? Vicc kategória.
""Mi az, hogy nincs szabad akarat?"
Nem tudok bármit megtenni."
Nem akarok belefolyni a vitátokba, csak korrigálásképpen... A szabad akarat nem is azt jelenti, h bármit meg tudnál tenni...
"A filozófia régi kérdéseinek egyike, hogy létezik-e szabad akarat: azaz hatalmunkban áll-e cselekedeteink, gondolataink irányítása, vagy egy külső erő determinál minket cselekvésre? ...
A szabad akarat nem jelenti azt, hogy bármit megtehetünk, amihez kedvünk van: például senki sem dönthet úgy, hogy felugrik a Holdra majd vissza. Hanem azt jelenti, hogy egy személynek megvan rá a lehetősége, hogy egy adott helyzetben szabadon választhat két vagy több különböző lehetőség közül."
Köszi hogy írsz.
Ez erősíti az én állításomat, ha indoktrinálva van valaki vagy egy bizonyos módon van nevelve, akkor elveszik a szabad akarat.
Véleményem szerint ezer dolog befolyásolja az ember döntését és sok fontos esetben ezért is választhatod a "rossz" döntést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!