Miért hiszik sokan azt hogy halálunk után megszűnik a tudatunk és a személyiségünk? Sokan alvó állapothoz hasinlítják a halált. Öröm hírt kell hogy közöljek. Utánna néztem és keresztény teológia szerint halál után tudatunk elménk megmarad
"Akik hisznek a biológiai testtől független lélekben/tudatban, mivel magyarázzák azt, hogy egyes agysérülések esetén gyökeresen változik a személyiség?
Olyankor hová lesz a "régi" lélek?"
Változik a tulajdonság de nem változik a szubsztancia. Ez olyan nehéz?
Nem értem hol a logikai ellentmondás? Elmagyaráznád?
Örömhíredet CSAK TARTSD MEG MAGADNAK!
Azért mert egyszer egy agyas teológus a hasára ütött, és dogmát faragott belőle (aztán belenyomták a szent ungabungát a Bibliába), még nem biztos, hogy úgy van!
De tudod mit? Türelemmel kivárom, aztán beszélhetünk róla. 😀
12-esnek!
Sajnos igazad lehet, én is ezen az állásponton vagyok.
Az emberi agyról nagyon keveset tudunk még - kb. 2-3%-át, ha ismerjük.
Az agy felépítésével már egész jól tisztában vagyunk, de hogy mit, és miért csinál az agyunk - na az a 2-3%!
Sokan a meditálásuk révén azt hiszik, hogy van következő élet, hogy elhagyják a testüket, eltudnak válni az anyagi világtól - pedig ez sajnos nem így van.
Ha meghalunk, akkor vége mindenek, megsemmisülünk.
Ha az ember eljut az evolúciós fejlődésének arra a fokára, hogy tisztába lesz hogy az agya mit és miért csinál, akkor lesz vége ennek a spirituális hülyeségnek is.
Ez ma egy nagyszerű megélhetési forma.
egyébként, ha már tisztában lesz az emberiség azzal, hogy a halála után ennyi volt, akkor egy sokkal tudatosabb, és békésebb társadalom fog létrejönni szerintem.
Azért mert ma még nem tudjuk megmagyarázni a "fényt az alagút végén" a halálunkkor, és az egyéb nyalánkságokat, az attól még nem jelenti azt, hogy az egy következő élet küszöbe.
Az agy valamiért akkor úgy működik, azokat a történéseket vázolja fel elénk, és mivel még életben vagyunk, ezért még ezeket tudjuk érzékelni, átélni.
Ezért sem jelenti a klinikai halál a tényleges halált - akkor még nagyon is életben van az ember.
Sajnos csak biológia vagyunk, nem több.
Minden ezen felül csak emberi ego és fantázia - a dolgok megmagyarázása, a tudatlanságunkból eredően.
Már rengeteg sokat tanultunk az emberi agy működéséről.
Miről beszélsz?
19-esnek!
Itt kapirgálj!
Akarom mondani ezt olvasd el!
Nem valami idiótaság, meg spirituális oldal.
Interjú egy magyarországi agykutatóval Buzsáki Györggyel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!