Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Írnátok érveket az evangélikus...

Írnátok érveket az evangélikus és református hit mellett és ellen?

Figyelt kérdés

Leginkább egymással összevetve érdekelne.

+ melyiket érzitek közelebb magatokhoz (akkor is ha mást követtek vagy akár ateistaként nézve a szemléletüket)?

2023. júl. 23. 18:30
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Persze mindenki állithatja magát mindennek manapság, de ha nem gyakorolja, mit ér vele?

Rengeteg ember már csak azért annak vallja magát, mert a családja is az vagy megkeresztelték.

Én vallhatom magam zsidónak, de ha nem hiszek, ha nem gyakorlom, akkor tök mindegy ha nem komfortos.

Mert ha nem gyakorlom, nem hat rám.

2023. júl. 28. 06:50
 12/15 anonim ***** válasza:
33%

De ez hogy jön ide? Minden felekezetben vannak, akik nem gyakorolják a vallást, az evangélikusoknál is. Nem róluk van szó.

Akik gyakorolják, nyilván nagyságrendekkel több katolikus van közöttük. Ha a komfortot keresnék, akkor nem így lenne.

2023. júl. 28. 15:56
 13/15 anonim ***** válasza:

Akkor mint egy ovodásnak leírom.

Én azt mondom: az emberek a vallásban általában komfortot keresnek.

Te azt mondod: akkor miért nem a könnyebb utat választják?

Én erre azt mondom: mert a legegyszerűbbet választják manapság az emberek. Csak annak mondják magukat és nem gyakorolják.

Erre te azt mondod: nem értem puta fagyokh

2023. júl. 29. 06:51
 14/15 anonim ***** válasza:

("de ez hogy jön ide?" = "ennek ehhez semmi köze", csak finomabban kifejezve)

Felébredtél szombat reggel, végigrohantál pár kérdésen, amiben érintett vagy, és lehúztad mindet egy homokozó 5 éves gyerek szintjére.

2023. júl. 29. 17:10
 15/15 anonim ***** válasza:

Akkor legyél olyan szíves és erre válaszolj.

HA valaki NEM gyakorolja a hitét, akkor a hit által előírt szabályok milyen mértékben befolyásolják?

2023. júl. 30. 00:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!