Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ki melyik gyulekezet ajánlja?

Ki melyik gyulekezet ajánlja?

Figyelt kérdés
2023. júl. 14. 16:29
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Tényleg bocsánatot kérek tőled, de erről nyilvánosan nem szeretnék írni, mert Jézus Krisztus arra tanított, hogy nyilvánosan ne kritizáljak magyaroszági gyülekezeteket és szolgálatokat. Ugyanis egyrészt ezek is keresztény gyülekezetek, tehát a semminél jobbak, még ha van is valami hibájuk, másrészt előfordulhat, hogy például pont abból a gyülekezetből tudja valaki odahívni az ismerősét, de utána az illető ismerős interneten esetleg rákeres az adott gyülekezetre, és mindjárt látja ott leírva a hibákat. Azaz a kritikával adott esetben előfordulhat, hogy nehezíteném Jézus Krisztusnak azt a munkáját, hogy az adott gyülekezeteken keresztül embereket tudjon megmenteni. Ezért van, hogy sok keresztény nem szívesen kritizál más hazai szolgálatokat. (Persze a brutális eretnekségeknél, mint pl. a Jehova tanúi vagy pl. egy brutális külföldi new ages hamistanító esetében, akinek csak a könyvei jelennek, más a helyzet.)

2023. júl. 14. 22:32
 12/16 A kérdező kommentje:

Persze megértelek ,és koszonom a hozzá szólásodat!

A Jehova Tanúi ök hamis tanítók ugye? Nálam a szeretet ellenesség ami eltántoritott tölük!

2023. júl. 14. 22:35
 13/16 anonim ***** válasza:

Persze, hogy hamis tanítók! Ez egy eretnek szekta, érdemes messze elkerülni őket, főként ha valaki nem egy régi keresztény.

Cselekedetekből nem lehet megigazulni Isten előtt, azaz üdvözülni, hanem csakis Jézus Krisztus megváltása (és az ebben való hit) által. Ez világosan bent van a Bibliában (Róma 3,20). Tehát akár napi 12 órát kínálgathatod Őrtornyot az utcasarkon, ettől nem fogsz bekerülni a mennybe, még ha ezt 100 éven keresztül csinálod akkor sem! A Jehova tanúi hamisan tanítanak Jézus Krisztusról - ezzel pedig game over számodra ha nekik hiszel, mert csakis Jézus Krisztus által tudsz eljutni Istenhez, amint ez szintén világosan benne van a Bibliában (János 14,6).

Charles Taize Russel a Jehova tanúi irányzat alapítója 32-es vagy 33-as (azaz a legmagasabb) fokozatú szabadkőműves volt, maga az "őrtorony" kifejezés is a szabadkőműves mágiából származik. A szabadkőművességben a 20-as fokozatok valamelyikén tanítanak egy olyan varázslási gyakorlatot, amelyik a Föld körüli 4 "szellemi őrtoronyról" szól. Russelnak annyira emlékezetes maradhatott ez a gyakorlat, hogy erről vette a kiadványa címét. De nem akarok sokat offolni.

2023. júl. 14. 23:04
 14/16 A kérdező kommentje:
Őszintén megmondom elmentem egyszer a Királyságterembe,nagyon nagy szeretettel fogadtak,nem mentem egy hónapig, aztan amikor elmentem már teljesen másképp fogadtak! Ök nem szeretnek senkit,sőt engem mindig elitel a Tanú ismerosom,hogy túlérzékeny vagyok!
2023. júl. 14. 23:30
 15/16 anonim ***** válasza:

Szerintem bármelyik felekezetben lehet szeretet közösség, ha olyanok a helyi tagok. De bibliai értelemben a szeretetközösség az Eucharisztia ünneplésében és vételében teljesedik ki, melyben Jézus önmagát adja nekünk.

2023. júl. 15. 00:13
 16/16 anonim ***** válasza:
Babtista gyülekezet.
2023. júl. 16. 18:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!