Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A keresztényeknek szabad vagy...

A keresztényeknek szabad vagy tiltott a szerencsejátékokban való részvétel?

Figyelt kérdés

A Bibliában mi található ezzel összefüggésben?

Esetleg kifejezetten bűn Isten szemében?

2023. júl. 11. 15:30
 1/8 anonim ***** válasza:
Ezen már én is gondolkoztam.
2023. júl. 11. 15:41
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Kíváncsi lettem, utána néztem hirtelen, csak int a pénz szeretetétől és a hirtelen meggazdagodástól.
2023. júl. 11. 16:18
 3/8 anonim ***** válasza:
92%
A Bibliában nem tiltja, ha csak nem valami bálványimádás keretében csinálod. Viszont erre is vonatkozik, hogy nem szabad túlzásba vinni, ne alakuljon ki benned függőség és ne helyezd Isten elé.
2023. júl. 11. 16:32
 4/8 KZitus ***** válasza:
0%

Szia

A szerencsejáték szó nem szerepel a Bibliában, mint a dohányzás és kábítószer szó sem, de tudni lehet mi erről Isten véleménye, ha az élet szentségéről vizsgálódunk.

Így van ez a szerencsejátékkal is. Főleg könnyű a keresztényeknek megtudni a kérdésedről Isten véleményét, mivel nekünk keresztényeknek már nem törvény írja elő mit tegyünk, vagy mit ne, Krisztus inkább az alapelvekben való gondolkodásra tanított. A törvény mindig is változott, de az alapelv nem változik. Nos milyen alapelvet vehetünk figyelembe, hogyan gondolkodik Isten a szerencsejátékról? pl.

Példabeszédek 13:4

"A lusta vágyakozik, még sincs semmije, a szorgalmas azonban teljesen elégedett lesz."

vagy

Prédikátor 2:24

"Nincs annál jobb, mint ha az ember eszik, iszik és örömet talál a kemény munkájában. Rájöttem, hogy ez is az igaz Istentől van,"

A szerencsejáték rengeteg családot tett tönkre. Ez is annak jele, hogy Isten nem támogatja ezt a szenvedéllyé válható szokást. Hiszen a játékautomaták és a szerencsejátékok kitalálói ily módon a veszteség helyett azt az illúziót keltik, hogy majdnem eltaláltad! Majdnem nyertél! Az az eufória, amelyet akkor éreztél, amikor nagyon közel kerültél a „nyeréshez” tartja fenn benned a játékkedvet. Ehhez még tedd hozzá a villogó fényeket és az igéző hanghatásokat, és a rád nehezedő pszichológiai nyomás egyszercsak arra késztet, hogy játssz — újra játssz —, és hogy újra veszíts.

Gondolj arra az alapelvre, melyet Jézus Krisztus a Máté 7:17-ben adott: „Minden jó fa jó gyümölcsöt terem, de minden romlott fa értéktelen gyümölcsöt terem.”

2023. júl. 12. 11:13
 5/8 IstenGyermeke1 ***** válasza:
40%
nem tiltja, de nem is nagyon ajánlja, mert veszteséget szülhet, ami a családod kárára mehet. A'szem a lelkitükrünkben benne van, hogy a jövedelmet tékozolni bűn.
2023. júl. 12. 13:52
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

„Minden szabad, de nem minden használ. Minden szabad, de nem minden épít.”

‭‭1Korinthus‬ ‭10‬:‭23‬ ‭

2023. júl. 17. 06:13
 7/8 anonim ***** válasza:
0%
Fortuna a szerncse istennője. Van még kérdés?
2023. júl. 17. 07:52
 8/8 anonim ***** válasza:
87%

Mondjuk a válaszodnak semmi köze a kérdéshez.

2023. júl. 17. 17:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!