Evangélikusként részt vehetek római katolikus áldozáson?
Figyelt kérdés
Magamhoz vehetem szentmise keretében Jézus testét, és vérét?2021. jún. 9. 21:40
1/21 anonim válasza:
Nem, mert az evangélikusok nem vallják az átlényegülést és így nincs a két felekezet között communio ebben. Csak ortodoxok áldozhatnak katolikusoknál, illetve viszont.
Továbbá áldozás előtt gyónni is szükséges, ami evangélikusoknál szinte minden esetben elmaradó dolog.
2/21 anonim válasza:
szerintem nem,de miért tennél ilyet,a vallás vagy a hit nem olyan,hogy egy-két részletében kipróbáljuk,milyen a másik :)
3/21 anonim válasza:
Szerinted a pap megkérdezi előtte milyen felekezetbe tartozol, vagy csak szádba nyomja az ostyát, ha oda állsz a sorba? A kérdés inkább, hogy mi értelme van!
4/21 anonim válasza:
Igazából "megkérdezi", persze nem a felekezetet, hanem egy nagyon rövid kérdéssel azt, hogy az áldozó elfogadja-e mindazt az Eucharisztiáról, amit az Egyház is vall. Erre persze bárki rá tudja vágni ott és akkor, hogy elfogadja, de biztos megéri hazugságok között magunkhoz venni Krisztus testét?
5/21 anonim válasza:
4.tőlem még soha, sehol nem kérdeztek semmit.
6/21 anonim válasza:
Vagy nem vetted észre, nem tudom... De minden egyes alkalommal elhangzott, hogy Corpus Christi (magyarul Krisztus Teste), csak azután adhatja oda, hogy megvallottad, tényleg az.
7/21 anonim válasza:
Corpus Christi. Ez elhangzik. Kijelentés, nem kérdés.
8/21 anonim válasza:
Kijelentés, de válaszolnod kell rá. Ha nem igazolod vissza ámennel, akkor nem kapod meg.
9/21 anonim válasza:
Nem, mivel mint írták, evangélikusként nem azt vallod az Oltáriszentségről, amit a katolikusok.
10/21 anonim válasza:
8. Tehát ennyi. Azt mondja kérdező, hogy ámen és részt vett az áldozásban. Megteheti, semmi nem tiltja, a saját esetleges hitén kívül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!