Nagyon részletesen magyarázzátok el azt, hogy mi az, hogy paráznaság? Egy csók is lehet az? Akár egy vágy is? Részletesen fejtsétek ki, kérlek!
"A mai ember meg sokkal okosabb"
Lehet.
Az viszont biztos, hogy kétszer annyi idősen házasodik, ami azért eléggé megváltoztatja a helyzetet!
Még ha a többi dolog felett szemet is hunyunk, akkor is.
"Lehet."
Szarkazmus volt.
"Az viszont biztos, hogy kétszer annyi idősen házasodik, ami azért eléggé megváltoztatja a helyzetet!"
Miért változtatná meg? Régen is volt, aki később házasodott, az erkölcsi törvények ugyanúgy vonatkoztak rájuk is.
Csak tudod: ez már fizikai problémákat is okozhat - a lelkieken kívül.
NAGYON nem mindegy, hogy valaki a saját akaratából nem házasodik, vagy kénytelen, a sorsa miatt.
A többi dolog pedig (normális fogamzásgátlás és orvostudomány, stb) - szintén beleszól mindenbe.
Persze a fanatikusoknak nem, de nem hozzájuk kell igazodni.
"Amúgy szerinted Jézus tanítását kukázni lehet teljesen, hiszen csak a korabeli elvárásoknak megfelelve tanított? A mai ember meg sokkal okosabb Isten egyszülött Fiánál, aki maga is Isten, s ez által sokkal jobban tudja Isten erkölcsi rendjét. :)"
En ilyet nem mondtam, ezt te adod a szamba.
Azt mondtam, hogy akkoriban ha ranezett valaki egy nore, az erkolcstelenseg volt, olyan, mint ha ma valaki kemenyen flortolne vagy fogdosna valakit. Vagyis nem kell mindennek megtorteni ahhoz, hogy hutlen legyel a felesegedhez, ezt mondja.
Es nem foglaltam allast senki mellett vagy ellen. Azt valaszoltam a kerdezonek, hogy egyhaztol es felekezettol fugg, mit neveznek paraznalkodasnak, mi az, ami mar tul sok. Ez pedig igaz.
"Csak tudod: ez már fizikai problémákat is okozhat - a lelkieken kívül."
Igen, tudom, hogy bizonyos okoknál és érdekeknél fogva sokan ezt hazudják. Sőt szoktak olyat is, hogy rendszeresen kell maszturbálni, mert ez vagy az lesz, ha nem. Kitaláltak már sok keresztényellenes mesét, amiket tudományos kutatások nem támasztanak alá, legfeljebb vélemények.
"Azt mondtam, hogy akkoriban ha ranezett valaki egy nore, az erkolcstelenseg volt, olyan, mint ha ma valaki kemenyen flortolne vagy fogdosna valakit."
Én pedig rámutattam, hogy nem volt az. Már csak a szövegkontextus alapján se volt semmi hasonlóról.
"Azt valaszoltam a kerdezonek, hogy egyhaztol es felekezettol fugg, mit neveznek paraznalkodasnak, mi az, ami mar tul sok. Ez pedig igaz."
Ez igaz, sok felekezet, szekta meghasonlott, eltért Krisztustól, letért az Útról és Isten helyett korunk elvárásainak akar megfelelni. Lásd az anglikán szektát, ahol bevallottan leszbikus, női püspököt "szenteltek".
es te milyen felekezetu vagy? hol tanitanak ilyeneket?
nos, mivel a kerdezo tudja, milyen felekezetu es milyen egyhazhoz tartozik, meg tudja keresni, hogy naluk mit mondanak
nem valoszinu, hogy anglikan lenne, Magyarorszagon is vannak megengedobb egyhazak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!