Melyik Istent ajánlott választani az Ábrahámi vallások istenei közül? - előnyök és hátrányok?
Szia
Ábrahámnak egyetlen Istene volt. Ez a Teremtő Isten ezt mondta Ábrahámnak: "Amikor Ábrám 99 éves volt, Jehova megjelent neki, és ezt mondta: „Én vagyok a mindenható Isten. Élj az akaratommal összhangban(járj előttem), és légy feddhetetlen!" 1Mózes 17:1
Ábrahám mindenben követte Istene utasításait. Teremtője egy szövetséggel jutalmazta meg, amely szövetség ma is érvényben van: "Jehova angyala másodszor is szólt az égből Ábrahámhoz: „Ez Jehova kijelentése: »Magamra esküszöm, hogy amiért így cselekedtél, és nem tagadtad meg tőlem a fiadat, a te egyetlenedet, bizony megáldalak téged, és sok utódot adok neked. Annyian lesznek, mint az ég csillagai, és mint a homokszemek a tengerparton. Az utódod birtokba fogja venni az ellenségei kapuját. És az utódod által nyer áldást a föld minden nemzete, mert hallgattál a szavamra.«” 1Mózes 22:15-18
Ábrahámnak az egyetlen Teremtő Isten volt az Istene, Jehova. Jehova ezt íratta le magáról: "Én vagyok Jehova. Ez a nevem. Senki másnak nem adom dicsőségemet, sem dicséretemet a faragott bálványoknak. Az első dolgok megtörténtek, és most újakat hirdetek. Még mielőtt elkezdődnek, elmondom nektek.”
Ábrahámi Istenek küzül?
Az atyát.
Jézus és az atya egyek.
Isten szelleme a Szentlélek.
Szóval ha Istent imádod akkor egyiket sem utasíthatod el.
Egy az isten a három megjelenési formájával együtt.
Szóval nincs rajta kívül és ez a három egymásra mutató
tehát: Ő jelentette ki: „Én vagyok a’ Jehova, az, az én nevem, és az én ditsösségemet másnak nem adom, és az én ditséretemet a’ faragott képeknek” (Ézsaiás 42:8, Komáromi-fordítás).
vagy: "Én vagyok Jehova. Ez a nevem. Senki másnak nem adom dicsőségemet, sem dicséretemet a faragott bálványoknak." A neve tehát „Jehova”, héberül írva יהוה (jobbról balra olvassuk). E név közel 7000-szer fordul elő a Bibliában a Héber Iratokban.
Az Ézsaiás 42:8-ban olvashatod el a saját Bibliádban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!