Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A szektában (vallás) mennyire...

A szektában (vallás) mennyire lehet függelen valaki?

Figyelt kérdés
Például tegyük fel, hogy valaki csatlakozik, de mégsem tetszik neki. Akkor csak simán kiléphet vagy itt vannak ilyen szabályok, hogy x időt maradnia kell vagy örök életre szól az odatartozása? Vagy ez hogy működik?
2023. júl. 8. 15:48
 1/9 anonim ***** válasza:
79%

Semennyire.

Nem könnyű kilépni.

2023. júl. 8. 15:51
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Melyik szektában?
2023. júl. 8. 15:52
 3/9 anonim ***** válasza:
50%

A vallásokban általában nem független az ember.

Előírnak viselkedési szabályokat, csak istennek tetsző dolgot csinálhat a vallásos ember.

2023. júl. 8. 15:53
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ, melyikről van szó és milyen szintről akarsz dobbantani. Ha egy hónapja belépett friss tag vagy, kb le se tolják, hogy ha kilépsz, esetleg lelkesebb tagok próbálnak majd kicsit agitálni, hogy maradj. Ha mondjuk a szcientológiának vagy felsővezetésében, akkor lehet uszítanak rád egy bérgyilkost és pár napon belül már csak alulról szagolod az ibolyákat.
2023. júl. 8. 15:54
 5/9 A kérdező kommentje:
Nem vagyok szektatag csak kíváncsi lettem hogy hogyan működik, de nem szeretnék belépni, csak kíváncsi vagyok.
2023. júl. 8. 15:56
 6/9 IstenGyermeke1 ***** válasza:
72%

Adventistáktól simán ki lehet lépni.

Jehova Tanúitól kilépsz egyetlen szektatagnak sem szabad szóba állnia veled.

Mormonokból is kiléphetsz

Moon-szektából, ha legyőzöd az agymosást és a lelki rabszolgaságot, akkor sem könnyű kilépni.

Üdvhadseregből, ha túlteszed magad a propagandán, akkor sem biztos h elengednek...

Metodistákról nincsd sok infóm...

Hit Gyülekezete nem nagyon enged kilépni, sok botrány volt belőle, fizess többet Németh Sándornak...

2023. júl. 9. 10:49
 7/9 anonim ***** válasza:
Rengeteg fajta "szekta" van. A legtöbb legálisan működik és teljesen veszélytelen. Amiből nem hagynak kilépni mert amúgy megölnek az olyan ami amúgy is illegális és titokban működik
2023. júl. 9. 13:03
 8/9 IstenGyermeke1 ***** válasza:

AZ élet kioltásán kívül elég sok mindennel lehet kényszeríteni valakit.

2023. júl. 10. 14:24
 9/9 anonim ***** válasza:

A Vallásokból elég könnyű. Nem mész többet vasárnaponként templomba, és kész. Max kapsz évente a postaládádba egy szórólapot. Nálunk protestánsoknál ez így megy legalább is.

A szektákból csak a Jehova Tanúiról hallottam kilépésről. Aljas egy rendszer, ha jól értettem, nem is maga a pap akar visszatartani, hanem a behálózott családtagjaid, és a közösség fog ott tartani erőszakkal, fenyegetéssel, sanyargatással. És persze lehetne mondani, hogy ,, Hát akkor nem kell kilépni,, csak az a baj, hogy a JT tele van emberellenes, és káros szabályokkal.

De lehet, hogy rosszul értelmeztem, itt a videó, amiből hallottam ezt:

[link]

2023. júl. 10. 23:14

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!