Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van annak jelentőssége, hogy...

Munyamunya kérdése:

Van annak jelentőssége, hogy valaki hová, melyik országba, milyen nemzet tagjának születik?

Figyelt kérdés
Ez az Istentől meghatározott helyünk? Vagy csak véletlen? Mi a helyes hívő hozzáállás a kivándorláshoz, külföldre költözéshez? (Nem menekülésre gondolok, hanem csak kényelmi, megélhetési, eszmei indokok miatti változtatásra.)
2023. júl. 7. 12:02
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

10es,

Az Isten által lefektetett határok nyilvánvalóan nem egyeznek meg semmilyen ember rajzolta színes vonalakkal egy térképen. A korábbi birodalmak mint közigazgatási és politikai tömb megszűnhettek, az ott élő emberek azonban megmaradtak, a nemzetek nem tűnnek el.

Már a kérdés magyarázatában leírtam, hogy milyen költözésre gondolok (saját jólét miatti és örökre szóló), így a többi megjegyzésed felesleges. Ha már egyszer az ember elhagyja a hazáját, utána lényegtelen, hogy még hányszor és hová megy, a kérdésem az elindulásról és annak motivációjáról szólt. Saját országon/népen belüli mozgás nyilván nem tartozik ebbe a kategóriába.

Amúgy a két opciós felvetést a maradáshoz szükséges parancs hiánya miatt írtam (te viszont egy egészen más irányba mentél vele). Vajon akkor egyetértünk, hogy a maradáshoz valóban nem kell külön kijelentés/utasítás?

2023. júl. 11. 06:35
 12/15 anonim ***** válasza:

Ahogy a költözéshez sem, a Biblia egyiket se tiltja, se nem parancsolja, néhány nagyon speciális esetet kivéve.

Amúgy nézz utána, vannak népek, melyek kihaltak teljesen, más népek új helyre vándoroltak, lásd magyarok, de sokat lehetne sorolni.

2023. júl. 11. 14:08
 13/15 A kérdező kommentje:

12es,

Konkrét tiltás nagyon sok mindenre nincs az Írásban, azonban a dolgok helyes vagy helytelen mivoltát mégis meg lehet érteni a teljes bibliai mondanivaló, gondolkodásmód alapján. Nyilván nem fog agyonsújtani a villám, ha ünnepkor dolgozom, de még akkor sem, ha embert ölök. Mégis, inkább igyekezne az ember az Isten előtt kedves dolgokat cselekedni, igazodni az Ő akaratához, látásmódjához, mint rálegyinteni az életben felbukkanó kérdéses helyzetekre, mondván 'nincs erre parancs/tiltás' tehát mindegy.

A történelemből látszólag eltűnt népek valószínűleg beépültek rokon nemzetekbe, országokba, őket leigázó népekbe, így a létezésük csak a mi szemeink elől van rejtve, Isten bizonyára számon tart mindenkit. A nemzetként való vándorlás sem akadály, hiszen ahol mindenki más éppen van a népemből, az a hazám. Hogy maga a vándorlás Istentől van-e, ez volna éppen a kérdésem.

2023. júl. 11. 15:21
 14/15 anonim ***** válasza:

Nincs tiltás az emberölésre és az ünnepnapi munkára? Hűha, ugyanazt a Bibliát olvassuk?

Ezekre konkrét tiltás van, költözésre semmi.

"A nemzetként való vándorlás sem akadály, hiszen ahol mindenki más éppen van a népemből, az a hazám."

Idézd kérlek újra, azt a bibliai verset, amit korábban már ide citáltál a kérdés kapcsán és a nemzetek határáról szól.

2023. júl. 12. 08:02
 15/15 A kérdező kommentje:

14es,

Örülök, hogy sikerül szándékosan félreérteni, amit írtam. Nem fogok olyan dologban magyarázkodni, amit nem állítottam.

Miért idézném újra azt a verset, amit már idemásoltam egyszer. Nyugodtan olvasd el abban a hozzászólásban, ha fontos. Vagy ha mondanivalód van vele kapcsolatban, mondjad.

2023. júl. 12. 09:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!