Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Dávid gyermeke is Isten fia?

Dávid gyermeke is Isten fia?

Figyelt kérdés
Sámuel II.7/12 - 14. vagy ezt is másként kell értelmezni, mint ahogy le van írva? Mai kifejezéssel klónozást ígért?
2010. okt. 13. 14:03
 1/7 anonim ***** válasza:

Nem. Dávid "fia" Krisztus. Őróla szól a prófécia. Dávid magvként is szokták emlegetni.

Freya

2010. okt. 13. 16:12
 2/7 anonim ***** válasza:

Szia.

Nem hinném, hogy klónozni akart valaki, inkább egy prófécia melyet Jézus töltött be.

Erre utal Máté 21:9 - itt Jézusról beszélnek úgy mint Dávid fiáról - leszármazottjáról.

További hely:János 7:42

2010. okt. 13. 16:31
 3/7 A kérdező kommentje:
Krónika II.1/1. Salamon azonos Krisztussal vagy ez egy másik Salamon?
2010. okt. 13. 20:44
 4/7 anonim ***** válasza:

2 Sám 7,12

És mikor eltelnek napjaid, és elalszol atyáiddal, ivadékot támasztok utánad, * ki ágyékodból jő, ** és országát megerősítem. *** (Vö. 1 Kir.8,19)

*Halálod után is ivadékot adok neked, t. i. Krisztust, ki Dávidtól származott. Egyszersmind pedig: Halálod után magzatodat (Salamont) fölemelem (Móz. V. 28,36.) királylyá teszem.

** Ki (Salamon, Krisztus) tőled fog származni.

*** örökkétartóvá teszem.

2 Sám 7,13

Ő fog építeni házat az én nevemnek, * és állandóvá teszem országlása székét mindörökre. ** (Vö. 1 Kir.5,5)

* Ő (Salamon, Krisztus) fog építeni egyik földi, másik lelki templomot.

** Ez különösen Krisztusra, a lelki templom fölépítőjére vonatkozik. Vesd össze Zsolt. 88,30.37.38.

2 Sám 7,14

Én atyja leszek, és ő fiam lesz; * ki ha valami roszat cselekszik, ** megfeddem őt a férfiak vesszejével, és az emberek fiainak csapásaival. *** (Vö. 1 Krón.22,10  Zsid.1,5)

* Egyaránt vonatkozik Salamonra (Zsolt. 81,6.) és Krisztusra. (Zsolt. 88,27. Zsid. 1,5.)

** Ez különösen Salamonról szól, de annyiban Krisztusra is illik, a mennyiben Kor. II. 5,21. róla az mondatik, hogy Isten őt miérettünk bűnné tette, mivel ámbár maga minden bűn nélkül volt (Zsid. 4,15.), mégis minden ember bűneit hordozá.

*** őt (Salamont) gyengén (Zsolt. 88,32.) büntetem meg; őt (Krisztust) emberi módon hagyom szenvedni.

2010. okt. 13. 21:12
 5/7 anonim ***** válasza:
Háromféle értelemben lehet valaki "Isten fia". Legtágabb értelemben minden ember Isten gyermeke, vagyis, Isten teremtői gondviselésének szülöttje. Szorosabb értelemben az istenfiúság annyi, mint a természetfölötti kegyelemnek, az Istenben való természetfölötti újjászületésnek birtokosa, amely akkor áll be, amikor Isten már nem szolgáinak, hanem fogadott fiainak tekint minket. A legszorosabb értelemben pedig "Isten Fia": a második isteni személy, aki valamely számunkra közelebbről megfoghatatlan módon öröktől fogva az Atyától "születik", ered, származik, kiömlik; de úgy, hogy egy dolog, egy lényeg, egy Isten marad vele. Hogy Jézus ebben az utóbbi értelemben volt Isten Fia, kimutattuk a fentiekben. Ezt az istenfiúságot a Szentírás úgy fejezi ki hogy "egyszülött Fiúról" beszél, míg mi emberek Istennek csak fogadott fiai, átvitt értelemben vett gyermekei lehetünk. Maga Jézus egészen más viszonyban érzi magát az Atyával, mint mi; sohasem mondja pl. így: "a mi Atyánk", hanem így: "az én Atyám és a ti Atyátok". Ő az "egyszülött Fiú", aki "az Atya kebelében van". (Ján. 1, 18.)
2010. okt. 13. 21:15
 6/7 A kérdező kommentje:
21.12-es Valami nem stimmel, mert az én bibliámban nevek (Salamon, Krisztus) nem szerepelnek, szerintem ezt te tetted bele. Vagy neked különleges bibliád van? - Hol lehet ilyet beszerezni?
2010. okt. 13. 21:31
 7/7 anonim ***** válasza:
A csillaggal kezdődő sor nem az Írás főszövege, hanem a vershez írott kommentár. A vers maga fölötte található, ahol a csillag a mondatban van. Amely részhez amilyen csilag található, ahhoz írja a kommentárt.
2010. okt. 13. 21:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!