Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten miért büntet egyes...

Isten miért büntet egyes újszülötteket fogyatékossággal? Még esélyt sem ad nekik a normális életre.

Figyelt kérdés

Ezt jelenti az áteredő bűn? A felmenő bűneit a leszármazott fizeti meg?

Ezek a lelkek egész életüket egy hátrányos testben töltik. Ha életükben rossz vallásban hisznek, vagy nem hisznek, akkor még a pokolra is kerülhetnek.

Miért leli örömét Isten választott emberek kínzásában? Mivel szolgáltak rá az emberrel együtt teremtett lelkek egy ilyen életre?

2023. júl. 5. 00:09
1 2 3 4
 21/36 anonim válasza:
83%

Na ezeket a hülye dumákat, hogy ez nem bűntetés, hanem lehetőség, áldás stb…

Mondd ezt egyszer annak, akinek súlyos fogyatékos gyermeke van, majd agyoncsap a Bibliával.

Nem kéne talán ilyeneket mondani, amíg nem tudod miféle teher az ilyesmi.

2023. júl. 7. 19:04
 22/36 anonim ***** válasza:
17%

,,Mondd ezt egyszer annak, akinek súlyos fogyatékos gyermeke van, majd agyoncsap a Bibliával."

M., akinek fogyatékos gyereke van utazott a buszon, hogy meglátogassa a lányát. A buszon voltak még mindenféle emberek: egy ideges, stresszes anyuka a gyerekével, meg egy idős néni a szellemi fogyatékos, felnőtt gyerekével. M. éppen nagyon el volt keseredve, mert a covid-lezárások alatt sokáig nem mehetett be a lányához, G.-hez, és ilyenkor G viselkedése sokkal rosszabb (tépi a dolgokat).

Tehát M. ül a buszon, és gondolatban nagyon mélyen van, és veszekszik Istennel. Miért kell ez az egész. Teljesen igazságtalan.

-Melyikre szeretnél hasonlítani?

M. hallotta a pattogó megjegyzéseket, amit az egészséges gyerekének mondott az egészséges anyuka. A busz másik oldalán ült egy néni a szellemi fogyatékos felnőtt gyerekével, és szelíden, és türelmesen mutogatta neki a fákat az ablakból.

-Melyikre szeretnél hasonlítani?

Ez egy igaz történet, M. anyum munkatársa. Mindketten ápolónők, nehéz munka, szoktak beszélgetni, lelkizni.

2023. júl. 7. 19:48
 23/36 anonim ***** válasza:
100%

Az ilyen hülye történeteket tudod, hogy miért nem szeretjük?

Azért, mert ezek az emberek nagyságát ugyan megmutatják - de ezzel együtt az isten szadizmusát is remekül kiemelik.

Akkor pedig ez nem egy végtelenül jó isten!

2023. júl. 7. 20:15
 24/36 anonim válasza:
100%

Már bocs,de:

1.ránézésre honnan tudod egy gyerekről, hogy egészséges?

2.anyukának nem lehet rossz napja? Honnan tudod, min megy épp keresztül?

3.a fogyatékos gyermeket nevelő édesanyja lehet évekig tombolt fájdalmában, de már eljutott oda, hogy ahhoz sincs kedve

2023. júl. 7. 20:25
 25/36 anonim ***** válasza:
13%
Isten nagyon szeret téged 23. Neki szélesebb a látóköre mint nekünk. Nem baj, ha nem érted.
2023. júl. 7. 20:55
 26/36 anonim ***** válasza:
83%

Az a baj, hogy értem.

Nagyon szeret - DE csak akkor nem küld pokolra, ha... és itt egy 250 soros lista következik.

2023. júl. 7. 21:02
 27/36 anonim ***** válasza:
13%
Rosszul ismered.
2023. júl. 7. 21:32
 28/36 anonim ***** válasza:
83%

Figyeljetek, én vallásos vagyok, gyakorlom is. De ne menjünk bele, hogy milyen vallás részletesen. Keresztény vagyok.

Én is azt mondom, hogy a legrosdzabb dolog, amit mondhat valaki egy olyan embernek, akinek fogyatékos a gyermeke, hogy „Isten így akarta, Istennek ezzel célja van.”

Mikor egy gyermek például meghal, a vallási vezetőkképesek azt mondani, hogy „ez volt Isten akarata.”

Én meg fogom a fejem, hogy drága jó Istenem, hogy gondolhatják az emberek azt, hogy egy szerető Isten elveszi valakinek a gyermekét, mert célja van vele.

Nagyon is igaza van annak, aki írta, hogy ezek egyáltalán nem megnyugtató szavak. Sőt, nemcsak, hogy nem megnyugtató szavak, hanem. egyenesen hamis tanítás.

A filozófiai tanok régen keveredtek az egyház tanításaival. Igen. Az egyházi vezetők voltak olyan aljasok, hogy a szín tiszta Bibliai tanítást jól megkutyulták a filozófiai tanokkal. Így születtek nagyon érdekes egyházi tanítások. De a Biblia soha nem. ezt tanítta, hogy Isten ilyen kegyetlen lenne, hogy fogd fel áldásnak, ha a gyermeked beteg, mert Isten akarata ez.

Hmmmm, igazán? Még el is hiszem itt a végén.

2023. júl. 7. 22:19
 29/36 anonim ***** válasza:
32%

Nem tűnt fel nektek az Evangéliumokban, hogy Jézus mindig megpróbálja lerázni azt, aki azért megy hozzá, hogy meggyógyítsa?

Van egy vicces kitűzőm: ,,Kocogj te is! Halj meg egészségesen!"

Mi értelme százszor is meggyógyulni, ha végén úgy is meghalsz?

A halált kell legyőzni. Jézus megtette. Azt is megmutatta, hogy kell. Ő az Út: soha, senkinek nem ártani, mindenkinek megbocsájtani, és segíteni ott, ahol tudsz.

Nem gondoljátok komolyan, hogy az a röpke évtized a végleges, amit mi itt élünk? Egy betegen született gyerek a legnyilvánvalóbb bizonyíték arra, hogy nem ez a dimenzió a végleges, nem ez a csúcsérték. A legkijózanítóbb dolog egy beteg gyerek. Kigyógyít azokból az érdeklődésekből, amik nem vezetnek sehová. Hideg zuhany, fölébredés azokból a dolgokból, amire a legtöbben törekednek.

Jézus azt mondta, hogy 'változtassátok meg, ahogy gondolkodtok'.

https://www.youtube.com/watch?v=kjq8A6uU2H4&t=936s

Én nem tudom a ti gondolkodásotokat megváltoztatni helyettetek, és nem is az én feladatom.

2023. júl. 7. 23:56
 30/36 anonim ***** válasza:
0%

Mert rossz. Mármint az Isten. Még ha testi betegséggel születnének az elmegy mert avval boldog tudsz lenni. De sokan pszichikai befegek lesznek. És az nem igaz hogy ezeket a Sátán csinálja mert az Isten ott van mellette és megengedi. Ugye Isten nagyobbhatalmu mint az ördög és nem kéne megengedje neki. Írtam egy előző posztban az ördögöt akkor el kellett volna pusztítsa Isten mikor fellázadt a mennyben. De nem, hagyta hogy az embert férlevigye, az angyalokat is hagyta Isten hogy nőkkel csináljanak gyereket és legyenek nefilimek. Az Isten nem tudja hogy a nefilimek miatt van ez a sok bűn. Ők tanították meg az embereket a jóslásra, szellemidezesre amikor mindig egy démon jön a halottat megjátszva. És a nefilimek olyan csodás dolgokat tették hogy a későbbi korok emberei őket istenekként imádták. Adok keresztény vértanú azért halt meg mert ezeknek.a démonok,nefilimek szobrait nem imádta mert tudta hogy nem a rendes Isten hanem démonokat imàdtak. Az volt a célja az ördögnek hogy mindenki azt hogy jé több isten van és jwlejtse el Istent.

Sőt,a földönkívüliek is a nefilimek. Ezek meghazudtolják Istent.

2023. júl. 8. 22:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!