Miért itelkeznek különböző vallások ,hogy a Jehova Tanúi,Jehovának nevezik Istent?
1. Mert egy műszó
2. Mert az újszövetségben egyszer sem szerepel ennek ellenére több mint 200 helyen belehamisitották a saját Bibliájukba
3. Mert a teljes irás Jézusról tanuskodik nem Jehováról
4. Ha Jehova tanúi következetesen ferditettek volna minden igehelyet akkor az Filippi 2:10-11 igy szólna
Fil 2:10 Hogy a Jézus nevére minden térd meghajoljon, mennyeieké, földieké és föld alatt valóké.
Fil 2:11 És minden nyelv vallja, hogy Jézus Krisztus Jehova az Atya Isten dicsőségére.
Az I.Korintus 12:3 pedig igy hangzana: "senki sem mondhatja Jehovának Jézust hanem csak a Szentlélek által.
Mindenképp szép törekvés ennek a kérdésnek a megválaszolására!
De gondoljunk csak arra, mit kérdezett a kígyó, vagyis Sátán Évától?
4-es.
"De gondoljunk csak arra, mit kérdezett a kígyó, vagyis Sátán Évától?"
Azt kérdezte hogy: "Csakugyan azt mondta az Isten, hogy a kertnek egy fájáról se egyetek?"1Móz3:1
De ez hogyan jött a kérdéshez, kedves 4-es?
Én sem értem.
Igazából az a fura hogy a többi keresztény nem használja egyáltalán
Ha már a zsidók istenét imádják akkor igazán használhatnák a nevét
Ennyi erővel alapíthatnék én is vallást ami nagyjából az iszlám csak nem használnám az Allah nevet
A "Jehova" értelmetlen betûsorozat.
Ami I-ten nevét illeti, amíg állt a Templom, a fõpap mondta az Engesztelõ napon és a kohénok (=papok) uanamondták. Rabbi Ismael, az utolsó fõpap unokája azt írta, gyerekkorában még hallotta, hogy a kohénok mondták, de késõbb már nem hallótta.
Nem maradt ránk, hogyan kellett kiejteni.
Legvalószínûbb, hogy Jahve, de ez is csak feltevés.
Az, hogy Sehova, csak a régebbi bibliafordításokban szerepel (pl Károli) de késõbb (19. sz.) már ezek újabb kiadásaiban sem.
Tehát a "tanúk" egy értelmetlen betûsorozatot erõltetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!