Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Biblia és a hagyományok,...

A Biblia és a hagyományok, emlékezet szerint Jézus és családja, amikor Egyiptomba menekültek, akkor hol voltak, hol tartózkodtak?

Figyelt kérdés

Szeretnék ellátogatni arra a helyre is. Nagyon ősi keresztény közösség él Egyiptomban, a kopt keresztények, akik az elsők között tértek meg, az ókori egyiptomiak leszármazottai (nyilván azért bennük is van szemita, meg görög, meg római, meg valamennyi arab is, de ők állnak a legközelebb hozzájuk). Gondolom ennek eléggé őrizhetik a történetét.

A Biblia nem tudom, hogy mit ír erről. Van benne konkrét hely szerinti említés (azért Egyiptom elég nagy...).

Van erről valamilyen forrás?

2023. jún. 28. 03:31
1 2
 11/11 szp72 ***** válasza:

@ "Én még utcákat is tudok."

Ja, ha később többször is arra jártál és megmutogatták neked, hogy ott laktatok, vagy vannak róla fényképek, sokat meséltek róla, stb. Egy emlék annál erősebb, minél többször felelevenítik. Engem mindenesetre kisgyerekként nem nagyon érdekelt, hogy földrajzilag pontosan hol laktunk, ha nem lenne leírva, ma se tudnám.

@ "Kb. 3 éves korom óta minden dologra emlékszem,"

Én is emlékszem sok mindenre. De más dolog emlékezni arra, hogy milyen volt egy ház, mint emlékezni arra, hogy az pontosan hol is van a nagyvilágban, főleg ha már régóta nem jártam arra és minden változik.

Gondolj bele, honnan tudná bárki is, hogy a Szent család melyik házban lakott Egyiptomban, ha a Szent család valamelyik tagja nem bök rá az ujjával, hogy na itt. Esetleg talán a Szent Család szállásadói, akik később keresztények lettek, s rádöbbentek, hogy ez Jézus azonos azzal, aki csecsemőként náluk járt 60 évvel ezelőtt.

2023. jún. 30. 14:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!