Keresztények: Mi a saját tapasztalatod, történeted a megnyilvánult gonosszal kapcsolatosan?
A Sátánt soha nem éreztem olyan erősen, mint Istent. Nincsenek tapasztalataim démonokkal.
Viszont, többször volt h jött egy erős kísértés és kimondtam ezt: "In nomine Jesu Christi: Vade retro Satana!", vagy magyarul, "Sátán, Jézus Krisztus nevében parancsolom neked, távozz tőlem!", és a kísértés, akár órákra is eltűnt. Istennek hatalma van a gonosz felett.
Nem tudom mire gondolsz gonoszként. Én nem tudok semmit sem ami gonosz lenne.
Démon már sokszor látogatott meg. Olyankor megszeretgetem őket és már húznak is el.
Erős félelmet, mintha maga a gonosz lett volna, de előtte szólt bele Jézus a szívembe, így túl voltam töltve hittel, szeretettel.... szóval nem ijedtem meg tőle, gondolom ezért eltűnt.
Amúgy rendszeresen bevédem magam Jézus vérével..., ha kell használom Isten Igéjét.
Jézus Vére nem egyenlő az Ő Szavával. Ő az Oltáriszentségben adta nekünk az Ő Szent Testét és Drágalátos Vérét. ("EZ AZ ÉN TESTEM"- mondja Jézus a kenyérre [vö.: Lk 22,19] és "EZ AZ ÉN VÉREM" [vö.: Mt 26,28]- mondja az Úr Jézus a borra. Korábban is beszélt, hogy a saját Testét és Vérét adja nekünk [ld.: Jn 6,35-58], de itt egyértelművé tesz, hogy korábban miről beszélt, bármit is mond a református teológia).
Mindenesetre nekem bevált a gonosz távol tartására, amire a Szent Szellem tanított. Látni szeretném Jézust, mit mond, merre vezet.
Isten Szava tényleg beválik és sokszor képes elűzni a gonoszt, ez igaz. A Szentlélektől eltöltött ember is jobban ellen tud állni a gonosznak, kedves pünkösdi/hitgyülis testvérem.
Melyik felekezet nevezi még a 3. isteni személyt "Szent Szellem"-nek? Igenis fontos, hogy ismerd a másik felekezetét, mert sok egymásnak ellentmondó ten ven.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!