A Koránt hány hónap/év alatt olvassák ki a muszlimok?
Figyelt kérdés
Mikor van Koránolvasás? Minden nap?2023. jún. 7. 18:47
1/6 anonim válasza:
Bármikor lehet olvasni, nincs olyan, hogy most kell.
A Ramadan alatt van olyan "szokás", hogy a böjti hónap alatt elolvassák az egészet. A Korán 30 Juzra van felosztva, ilyenkor minden nap elolvasnak egy Juzt, és akkor pont befejezik a Ramadan végére az egész Könyvet. Az eredeti, arab nyelvű Korán kb. 600 oldalas, ez azt jelenti, hogy naponta nagyjából 20 oldalt olvasnak.
2/6 Drakula_VAGY_Ahmed válasza:
Nekem volt egy év. de én naponta öt oldalt olvastam.
3/6 Abdullah_ válasza:
Egy Ramadan, vagyis egy hónap leforgása alatt illik elolvasni.
Ramadan alatt szokás elolvasni, de valaki minden nap olvassa. Természetesen 1 nap alatt is el lehet olvasni.
4/6 anonim válasza:
Magyarul olvastam, 1,5 hónap alatt. Arabul könnyebb és gyorsabb olvasni. Akkor amikor akarjuk.
5/6 anonim válasza:
Ez egyéntől függ.
Ahogy elöttem leírták Ramadán hónap idején illik elolvasni .
De pl ima után is lehet recitálni nem kötelező de ez reward.
és ez egyéntől függ ki milyen gyorsan halad vele.
6/6 anonim válasza:
Valahol olvastam, hogy vannak olyanok, akik valami ünnepkor egy éjszaka (!) alatt elolvassák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!