Meg lehet valahogy szabadulni a kereszténységtől?
Miért nem nézed vissza? Csak 12-szer kérdezték idáig.
Meg lehet.
Ezt már én is kérdeztem. Azt írták nem lehet. :(
Nagyszüleim nyomására, szüleim döntésére egész életemre hozzákötöttek a katolikus egyházhoz.
A katolikus egyház katekizmusa 1272. pontjában írja: eltörölhetetlen lelki pecsét.
Istenük nem foglalkozna velem, de így, hogy rajtam a bélyeg, mintakeresztény életet kell élnem, különben a pokolra kerülök.
Azt mondják, ne foglalkozzak vele, legyek ateista, éljek ateistaként, de hogyan, ha egész életemben ott motoszkál bennem a kérdés; és ha rosszul csinálom? A pap megjelölt, rám helyezte az egyház eltörölhetetlen igáját, egy életen át félelemben kell élnem, az újjászületés kizárva.
Ezért kell összefognunk, mindőnknek, akiket akaratunk ellen kereszteltek meg és ha mi menthetetlenek is vagyunk, az utódainkat még megmenthetjük attól, hogy rájuk égessék az áteredő bűn bélyegét.
A kérdésedből az derül ki,hogy "kerszteltfóbiában" szenvedsz.
Veszélyes fóbia!
Csak torlasztással gyógyítható.
Az úgy működik,hogy keresni kell eleinte egy lájtos keresztényt,mondjuk egy romlott katolikust és az ő segítségével meglátogatni néhány templomot. Ezután nehezíteni kell,mondjuk Sola Luther közösséget.Amikor a fóbiás tünetek enyhülnek,jöhetnek a nehezebbek: Német Sanyi bá fetrengős közössége, a Jehova Tanúi fanatikusai,stb. Minden terápiás kezelés addig tartson,amíg fel nem megy a vérnyomásod,menekülési kényszer nem tör rád,vagy látási zavarok kezdenek erőt venni rajtad. Azt gondolom az eljárást addig kell folytatni,míg tünetmentesen végig nem tudsz űlni legalább 3 istentiszteletet.
A gyermekkorban történt lefröcskölés úgy tesz kereszténnyé,mint a májusi zápor,hisz a szó Krisztus követését jelenti s ezt egy infantilis gyermek lefröcskölése nem képes elérni.
Meg LEHET, és meg KELL!
Én például két szentség kivételével (egyházi rend, betegek szentsége) az összesben részesültem, mégis kiábrándultam.
Hogy lehet?
Az ateista agnosztikus GONDOLKODIK és MER kételkedni.
Lassan belátja hogy a Biblia az ellentmondásaival NEM LEHET "szentírás".
Ha eljut odáig, hogy a dogmák csupán TEOLÓGIAI UNGABUNGÁK és a szakrális cselekmények LITURGIAI HÓKUSZPÓKUSZOK*, fel sem merülhet benne, hogy holmi ismeretlen koncentrációjú sóoldat (= keresztvíz) megváltoztatná az AKKOR MÉG ÖNTUDATTAL NEM RENDELKEZŐ lény életét!
Miért kell?
Röviden: az objektív világlátás és a realitás felismerése érdekében. érdekében.
* Ld.: "accipite, et comedite hoc est corpus meum..."
(vegyétek és egyétek, ez az én testem...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!