Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Melyik a leginkább befogadó,...

Melyik a leginkább befogadó, liberális egyház itthon a nagyok közül?

Figyelt kérdés
Szívesen elmennék egyszer templomba kiprobalni, de olyanba nem akarok ahol vaskalapos emberek vannak, vagy politizálnak.
2023. máj. 28. 11:39
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Evangélikus
2023. máj. 28. 11:42
 2/6 anonim ***** válasza:
46%
Unitárius, Református
2023. máj. 28. 12:23
 3/6 anonim válasza:
17%
Szerintem a római katolikus.
2023. máj. 28. 13:01
 4/6 anonim ***** válasza:
Én még vaskalapos embert nem láttam templomba, bár ott illik a kalapot levenni (csak nők hordhatnak fejükön). Az pedig, hogy az adott lelkész vagy pap éppen politizál-e, nem a felekezettől függ, hanem az adott paptól. Például a katolikus papoknak elvileg szigorúan tilos bármilyen politikai szerepvállalás, de ennek ellenére is vannak olyanok, akik díszelegnek politikusok mellett. Sajnos. De például nálunk a katolikus pap sose politizál.
2023. máj. 28. 13:58
 5/6 anonim ***** válasza:
Kardecista, de nem is vallás már, ennyire fejlett rendszer.
2023. máj. 28. 14:24
 6/6 anonim ***** válasza:

Az evangelikusok a legliberalisabbak es a legnyitottabbak a magyar tortenelmi egyhazak kozul, ezt elsosorban a doktrinakra (tanitasra) ertik, es a lelkeszeik mondjak is.

Viszont a hivok kozott lehetnek idosebbek, merevek, pont azert, mert olyan is lehetsz. Szoval kozpontilag azt sem lehet garantalni, hogy minden hivo, aki punkosdkor templomba megy, ide vagy oda szavaz. Es biztosan nem hozza szoba templom utan.

2023. máj. 28. 19:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!