Mennyire befogadóak a vallási közösségekben? Főleg az ifikben.
"előbb vagy utóbb azért megemlítenék, csak "mellékesen", hogy nagyon jó lenne, ha vasárnap te is eljönnél az istentiszteletre"
Ezt honnan tudod?
Szerintem ez nem igaz, vagy nem torvenyszeru, meg sosem lattam ilyet.
Attol fugg, kinek a szervezese, nem is mindenki ugyanabban a varosban / varosreszben lakik, vagy nem ott van hetvegen, es protestansoknak nem kotelezo templomba jarni.
Szerintem szivesen latnanak, Kerdezo, de az kozossegtol fugg, hogy befogadnanak-e. Ha az nyilvanvalova valik, hogy te nem azert vagy ott, mert kicsit is erdekel a hit, hanem csak tarsasagot keresel, akkor a csoporttol fugg, hogy mit csinalnak.
De eddig eljutni sem tudom, hogy gyakorlatilag hogy menne: ha nem hiszel Istenben, es nem erdekel a tema, akkor hogyan veszel reszt az ahitatokban, Bibliaorakon, hitrol valo beszelgetesben, imadkozasban, eneklesben? Hiszen ok megiscsak elsosorban azert vannak ott.
Esetleg keresd meg az alkalmat tarto vezetot elotte, es mondd el, hogy ateista vagy, de tarsasagot keresel, es meglatod, hogy reagal. Szerintem ha jo fej, valoszinuleg pozitivan. Jobb az oszinteseg. Aztan meglatod, hogy megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!