A Bibliából olyan igéket adjatok meg kérlek, amik gyógyulással kapcsolatosak, illetve optimisták, pozitívak, erősítik a szellemet?!
Légy szíves, ne csak az igehelyet add meg, hanem az idézetet is, ha lehet.
Köszönöm!
6-os!
Egy utazásban nem a cél a lényeg, hanem az utazás.
A pontból B pontba nem lehet eljutni a köztük lévő távolság megtétele nélkül.
Ezért mondtam elsőként, hogy nem látja a fától az erdőt a Kérdező. Mert az erdőt keresi, de csak fákban tud gondolkodni. Nyereményem 0%.
Ez a gyógyulás:
„Boldogok a lélekben szegények, mert övék a mennyek országa. Boldogok, akik szomorúak, mert majd megvigasztalják őket. Boldogok a szelídek, mert övék lesz a föld. Boldogok, akik éhezik és szomjazzák az igazságot, mert majd eltelnek vele. Boldogok az irgalmasok, mert majd nekik is irgalmaznak. Boldogok a tiszta szívűek, mert meglátják az Istent. Boldogok a békességben élők, mert Isten fiainak hívják majd őket. Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa. Boldogok vagytok, ha miattam gyaláznak és üldöznek benneteket és hazudozva minden rosszat rátok fognak énmiattam. Örüljetek és ujjongjatok, mert nagy lesz a mennyben a jutalmatok! Így üldözték előttetek a prófétákat is." (Máté 5: 3-12)
És minden, ami ezután következik és közvetlen ez előtt van. Az evangélium a gyógyulás, nem az igék. Krisztus a gyógyulás.
#2, #11. Csak az a nagy tévedésed, hogy állítólag nem olvasom a Bibliát vagy nem ismerem az evangéliumokat.
Először inkább kérdezni érdemes, mielőtt a téves feltételezéseidből indulnál ki.
A többieknek nagyon köszönöm!
Szia!
Vannak itt néhány Ige:
Zsolt 103:3 Ő az, aki megbocsátja minden bűnödet; meggyógyítja minden betegségedet:
Zsolt 103:4 aki megváltja a veremből életedet; megkoronáz téged kegyelemmel és irgalommal.
Ézs 53:3 Megvetett volt és emberektől elhagyott, fájdalmak embere, betegség ismerője, elrejtettük az arcunkat előle, megvetett volt, észre se vettük.
Ézs 53:4 Pedig a mi betegségeinket hordozta, a mi fájdalmainkat cipelte, mi viszont azt gondoltuk róla, hogy Isten csapása gyötörte és kínozta.
Ézs 53:5 Pedig a vétkeink okozták a sebeket neki, a mi bűneink miatt zúzták össze, békességünkért viselt köteléket, és az ő sebeivel gyógyultunk meg.
Máté 4:23 Jézus körbejárta egész Galileát, tanított a zsinagógáikban, hirdette a királyság evangéliumát, és meggyógyított minden betegséget és minden erőtlenséget a nép között.
Máté 4:24 Elterjedt a híre egészen Szíriáig, és elhozták hozzá mindazokat, akiknek valami bajuk volt, a különböző betegségekben és kínokban szenvedőket, démonizáltakat, epilepsziásokat és bénákat, ő pedig meggyógyította őket.
Luk 4:16 Elment Názáretbe is, ahol nevelkedett, és szombati szokása szerint bement a zsinagógába, s felállt, hogy felolvasson.
Luk 4:17 Ekkor átadták neki Ézsaiás próféta könyvét, és kiterítve a tekercset, megtalálta azt a helyet, ahol írva áll:
Luk 4:18 „Az Úr Szelleme van rajtam, mert felkent engem arra, hogy evangéliumot hirdessek a koldusoknak, és a megtört szívűeket meggyógyítsam; elküldött engem, hogy szabadulást hirdessek a foglyoknak, és a vakoknak szemük megnyílását; hogy szabadon bocsássam a megtörötteket,
Luk 4:19 és hogy hirdessem az Úr kellemes évét...”
Luk 4:20 Majd összegöngyölítve a könyvtekercset, átadta azt a szolgának, és leült. A zsinagógában levők mind rá szegezték tekintetüket,
Luk 4:21 ő pedig beszélni kezdett hozzájuk: - Ma beteljesedett ez az írás, fületek hallatára!
Luk 7:21 Jézus abban az órában sok embert gyógyított meg betegségekből, fájdalmakból, szabadított meg gonosz szellemektől, és sok vakot ajándékozott meg szeme világával.
Luk 7:22 Így válaszolt nekik: - Menjetek és vigyétek hírül Jánosnak, amit láttatok és hallottatok: „vakok újra látnak”, „bénák járkálnak”, leprások tisztulnak meg, és „süketek hallanak”, „halottak támadnak fel”, és „koldusoknak az evangéliumot hirdetik”!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!