Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Akkor is kell gyónni, ha...

Akkor is kell gyónni, ha tudom, a meggyónt bűnömet rövid időn belül újra el fogom követni?

Figyelt kérdés
A bűnömet őszintén bánom az elkövetése után, de olyan, mint az önkielégítés, szinte euforikus állapotba kerülök, mert rosszat teszek, de nem tart sokáig, ezért újra és újra kell, szükségem van rá, nélküle letargikus állapotba kerülök és depressziós leszek.

2023. máj. 19. 15:20
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

"Nem kaptak felhatalmazást rá, hogy megbocsássanak bűnöket."

Ezzel szemben Isten szava:

Jn 20,22-23

Ezekkel a szavakkal rájuk lehelt, s így folytatta: "Vegyétek a Szentlelket! Akinek megbocsátjátok bűneit, az bocsánatot nyer, s akinek megtartjátok, az bűnben marad."

2023. szept. 15. 15:51
 12/14 IstenGyermeke1 ***** válasza:
100%

Nekem függőségnek tűnik a bűn, amit leírsz. Ismerem ezt a helyzetet. A bűnbocsánat szentségében Jézus minden bűnt megbocsájt, ha őszintén megbánjuk.

"Eddig emberi erőt meghaladó kísértés még nem ért titeket. Hűséges az Isten, erőtökön felül nem hagy megkísérteni, hanem a kísértéssel együtt a szabadulás lehetőségét is megadja, hogy kibírjátok." 1Kor 10,13

Javaslatom: Imádkozz Istenhez a szabadulásért. Kérd a Szentlelket, hogy tegyen téged képessé nemet mondani a Sátánnak. Ő segít, majd, hogy a fenti idézet alapján nincs olyan kísértés, amit ne tudnánk legyőzni.

"szinte euforikus állapotba kerülök, mert rosszat teszek"

Ez pontosan mit jelent? Nem sütöm rá senkire a megszállottság gyanújának bélyegét, de lehet, hogy az, de ez nem az én szakterületem. Akkor kicsit súlyosabb a helyzet.

2023. szept. 15. 16:25
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

A bűnbánatnak csak akkor van értelme, ha el is akarod hagyni azt a bűnt.

Ha én mondjuk pofon ütnélek, aztán bocsánatot kérnék tőled, de újra pofonütnélek, megint bocsánatot kérnék, megint megütlek és így tovább, akkor érne valamit a bocsánatkérésem? Megbocsátanál?

2023. szept. 15. 23:38
 14/14 IstenGyermeke1 ***** válasza:
100%

A szentgyónásnak van egy ún. "erős fogadás"-nak nevezett része, ahol megígéred Istennek, hogy igyekszel lemondani a bűneidről. É függőként meg tudom ígérni teljes szívemből és lelkemből és minden erőmből, de sajnos a Sátán a sátán sokszor erősebb nálam. Isten megbocsájt, viszont tudja, hogy én bármennyire is igyekszem, vétkezni fogok az Ő szeretete ellen. Viszont értékeli az igyekezetemet, és segít ellenállnom, amennyire engedem Neki.

2023. szept. 16. 10:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!