Segítetek érveket gyűjteni miért legyek evangélikus?
Az iskolám vallásos és több keresztény vallás közül lehet választani. Én még év elején a katolikust választottam (annak is lettem keresztelve) de nagyon fura a hittan tanárunk és nem érzem jól magam az órán. Át szeretnék menni evangélikusra de ezt komolyan meg kell indokolni. Tudnátok érveket adni?
Köszi előre is a segítséget!
Sajnos a hittamtanárok többsége
Nem alkalmas.
A miséket is legjobb megválogatni ha nagyvárosban élsz és van lehetőséged válogatni.
hany eves vagy?
az evangelikus hittantanar milyen, mit mondanak a tobbiek?
a szuleid jarnak katolikus templomba, vittek teged misere kiskorodban?
mit szolnanak, ha valtanal?
hiszel Istenben?
szerintem menj el vasarnap templomba, evangelikusba
es ha tetszik, hivatkozhatsz arra, hogy ott voltal es jobban tetszett
akkor konkretumokat is tudsz mondani
Az régen rossz, ha nekünk kell megmondani, miért szeretnél felekezet váltani, de valószínűleg erről a szüleiddel közösen kell dönteni.
Az pedig téged minősít, ha egy hittantanár miatt akarsz váltani.
Nem vagy hívő, így aztán meg mindegy hova jársz. Válaszd az erkölcstant.
nekem is jobban tetszik az evangélikus, mint a katolikus
átkeresztelni senkit nem kell, ha evangélikus akar lenni, csak tanfolyamra járni és konfirmálni, de ez mind attól fugg, hány éves
és mert azt mondja, lehetett az iskolában választani
azert attol is fugg, melyik felekezet tartja fenn az iskolat: ha a katolikus, akkor lehet, hogy nehezebben fogadjak el, hogy "9 honap utan asszem protestans akarok lenni"!
Tény és való, egy lelki vezető sokat javít vagy ront az ember motivációján, szemléletén.
Írod, katolikus vagy (magam is az voltam), ezért ebből a nézőpontból írom történelmi előzményektől, hitoktatástól függetlenül:
- A katolikus vallás merev dogmatikája, áttekinthetetlen, apologetikája miatt RÉGIMÓDI, KÖVETHETETLEN,
- Foggal-körömmel ragaszkodik az egyháza primátusához, megrögzött hagyományaihoz,
- Evangélikus hitélet sokkal emberközelibb
- Istentiszteletei egyszerűbbek,
- Katolikus valláséval ellentétben vallásfelfogása szabadabb, érthetőbb
Még tudnám sorolni, de hát felesleges.
"Foggal-körömmel ragaszkodik az egyháza primátusához, megrögzött hagyományaihoz"
Csak nem dobhatja ki az apostoli írott és szóbeli hagyományt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!