Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kicsoda számodra Jézus Krisztus?

Kicsoda számodra Jézus Krisztus?

Figyelt kérdés
Isten egyszülött fia, a Megváltód , életed Ura, aki meghalt a te bűneidért is, és feltámadt a megigazulásodért, hogy általa megbékülj az Atyával, bűneid miatt, ő az út a mennybe?
2023. máj. 16. 07:04
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
55%
Egy fikciós figura, akinek a nevében valaki békét talál az életben, míg más tömegeket mészárol le.
2023. máj. 16. 08:13
 12/31 anonim ***** válasza:
40%
Fiktív személy
2023. máj. 16. 08:37
 13/31 anonim ***** válasza:
44%
Mindig ugy kepzeltem, hogy a mikulas es a husveti nyul lakotarsa. Ha gaz van a vilagban nekik szolnak.. ok meg Rambo szettbe gepfegyverrel ledaraljak a gonoszt.
2023. máj. 16. 09:15
 14/31 anonim ***** válasza:
74%

Egy igaz személy aki megváltoztatta az emberiséget. Azt, hogy megváltotta- e nem tudom, de az biztos hogy megváltoztatta. Az tanításai jelen van a kultúránkban amire ráépült a kereszténység és a mai napig kihatással van az emberek gondolkodására itt nyugaton.

Azokra is akik amúgy mesekönyvnek hívják mert ha hiszel abban hogy az emberek egyenlőnek születtek, az elesetteknek segítséget kell nyújtani, a nő egyenlő a férfival, a problémákat békés módszerekkel kell megoldani és még sorolhatnám. Ez a történet ha igaz, ha nem ez nem csak mesekönyv, mivel a történelem során mélyen az emberbe lett ágyazva, ezért szerintem több tiszteletet érdemel. Jézus személye mint motívum, az abszolút jó, akit Isten küldött egy olyan motívum amit nyugodtan lehet követni, hiszen a jóra való törekvés az ami kiveszőben látszik a tarsadalmunkból...

Ironikus módon épp Jézus követői sokszor akik leginkább szembe mennek a hegyi beszéd szellemével, és eltérnek Jézus tanításaitól.

Előttem szóloknak meg az engem lepontozoknak mondom, én megértem ha valakiben nincs semmi spiritualitás, de másik hitét becsmérelni, főleg mások istenét szidni igazi taplóság. Lehet neked mesekönyv de másoknak lehet a lelkébe taposol ilyenkor.

Én is meg tudom tenni, hogy tisztelettel beszélek róla, vagy maradj tiszteletteljes, vagy ne írj semmit.

2023. máj. 16. 09:20
 15/31 anonim ***** válasza:
31%
Egy ilyen szuperhős egy mesében, mint pl a dragonballz
2023. máj. 16. 09:35
 16/31 anonim ***** válasza:
31%

#15: a Jézus által hírdetett egyenlőség csak a transzcendensben létezik, társadalom szintjén nem, sőt, ő maga több igehely alapján elfogadta a társadalmon belüli megkülönböztetést nem, vagyon stb. alapján.

A társadalmi egyenlőség teljesen más kategória, nincs értelme Jézust nevezni e felfogást a szellemi atyjának.

2023. máj. 16. 09:48
 17/31 anonim ***** válasza:
45%
Jézus Krisztus a megváltóm, a Szentháromság második személye.
2023. máj. 16. 10:04
 18/31 Metionin ***** válasza:
38%
Hasonló mesealak, mint pl. a Mikulás. Valaha lehetett alapja, szóval szerintem simán élt anno bár az is lehet, hogy nem egy ember volt, hanem több ilyen próféta tetteiből gyúrták össze a történetet, amit aztán később felturbóztak, kibővítettek fantasy elemekkel és a mai napig hagyományként őrzik.
2023. máj. 16. 11:04
 19/31 anonim ***** válasza:
0%
Jonnek a nagy keresztenyesek lepontozni
2023. máj. 16. 11:49
 20/31 anonim ***** válasza:
21%
Egy testvérem, aki kb 2000 éve élt itt Jézus név alatt, elérte a krisztusi fényt, a példaképem.
2023. máj. 16. 12:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!