Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az ateisták kérdései miért és...

Az ateisták kérdései miért és mivel bántják meg a keresztényeket?

Figyelt kérdés
Nem gondolnak arra, hogy talán épp ezen kérdések válaszaiból okulva fordul a kérdező(nem én) Isten felé?

2023. máj. 14. 20:12
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
95%

nem altalaban az ateistak kerdesei, csak akkor, ha az tiszteletlen, provokativ stb.

ez altalaban eleg hamar kiderul, es nagyon nem hinnem, hogy pont az en valaszaimtol fordulna Isten fele

2023. máj. 14. 22:08
 22/30 anonim ***** válasza:
100%

"a Gonosz pedig a Jó elleni lázadásból jött létre."

Ezzel tudod, hogy mi nem stimmel?

Azt mondod, csak a JÓ lett teremtve.

Akkor a JÓ pontosan miért is lázadt fel?

2023. máj. 14. 22:30
 23/30 A kérdező kommentje:

Köszi az eddigi válaszokat, a kérdés a

https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__..

, 15. válaszoló alapján fogant meg bennem.

Mik azok a "dolgok", kérdések/válaszok, amivel az ateisták megbántják a keresztényeket?

2-es válaszoló, te melyik felekezetnek vagy a tagja?

- Mellesleg egy üzenetben elfér ~15000 karakter, ennyivel tudsz gazdálkodni. A válasz elküldése előtt ülj rajta 5-10 percet, olvasd át, gondold végig szeretnél e hozzátenni valamit. Használd ezt a "life hack"-et, akkor nem három oldalról kell összevadászni a válaszokat.

Köszi a zenét Lucifer, rakok én is egyet:

https://www.youtube.com/watch?v=HlL1fc0kQpw

Úgy gondolom az Isten felé fordulás nem lehetetlen egy ateistának (ahogy kereszténynek sem az elfordulás), ha a kérdésére kapott válaszokba jobban elmélyed, netán privát üzenetváltásban elbeszélgetnek egy nagyon kedves emberrel, aki nem tűzzel-vassal, hanem azért, mert neki jó és szeretné megosztani ezt a jót másokkal is, próbálja bemutatni Istennel való csodálatos életét.

A megjegyzés a saját történetem is lehetne...akár.

2023. máj. 14. 22:56
 24/30 anonim ***** válasza:
95%

"az Isten felé fordulás nem lehetetlen egy ateistának"

Pontosan.

Csak általában értelmetlen. Az ateista azért ateista, mert nem hisz. Akkor miért forduljon bármerre, ha ott szerinte nincs semmi?

2023. máj. 14. 23:01
 25/30 anonim ***** válasza:
22%

“Csak általában értelmetlen. Az ateista azért ateista, mert nem hisz. Akkor miért forduljon bármerre, ha ott szerinte nincs semmi?”

Ismerek egy pár magát korábban ateistának valló embert, akiből hívő lett.

Nekem az a meglátásom, hogy a legtöbb ateista számára nem is az istenhit, ami zavaró, hanem az, hogy ez az Isten számon kérhet a tetteink miatt. Szóval ott kezdődik a gond, amikor az eléjük tárt Istenkép ijesztő. Igazából meg tudom érteni, a Szentlélek ajándéka nélkül a kereszténység csak egy szabálygyűjtemény, ami folyamatos félelmet támaszt a halálunk utáni sorsunk felől.

Viszont ha megértjük, hogy a kereszténység valójában arról szól, hogy mi amúgy sem tudunk semmit tenni és amit lehet tenni, az már elvégeztetett, akkor onnan békesség köszönt ránk. És úgy gondolom ezt a legnehezebb sok embernek elfogadni, hogy a Krisztussal való találkozás átformáló erejű, és sokszor az ember csak arra néz amiről le kene mondani cserébe. De valójában a megtérés után az fog örömet okozni, ha Istennek kedves módon élhetünk, akar lemondások árán is.

2023. máj. 14. 23:51
 26/30 anonim ***** válasza:
100%

"a legtöbb ateista számára nem is az istenhit, ami zavaró, hanem az, hogy ez az Isten számon kérhet"

Ez csak egy hívőnek probléma.

Azt kellene végre megérteni, hogy az ateista NEM HISZ!

Tehát nem azért nem fordul semmiféle isten felé, mert nem akar, vagy tagad, vagy fél, vagy makacskodik, vagy hülye, vagy ártani akar a hívőknek, vagy... stb. stb.

Hanem azért, mert úgy gondolja, hogy NINCS OTT SEMMI!

Persze, már hallom a hívőket: "de mi van, ha mégis?"

Nos: ezt a HÍVŐK gondolják így.

Még egyszer, nagy betűkkel: aki ateista, az NEM ÍGY képzeli el a világot! Az ateista NEM HISZ!

Amelyik ateista hívő lesz, az eredetileg is hívő hajlamú volt. Csak előtte nem tudta, miben higgyen, vagy nem foglalkozott a kérdéssel.

2023. máj. 15. 00:10
 27/30 anonim ***** válasza:
94%

Azt a 15. választ én írtam.

Konkrétan arra a kérdésre vonatkozott. Ha magyarázatra szorul, hogy miért volt bántó, akkor a válaszolók meg is magyarázták.

"Nem gondolnak arra, hogy talán épp ezen kérdések válaszaiból okulva fordul a kérdező Isten felé?"

Nem, nem gondolok arra, hogy a "kérdező" ezekből a válaszokból okulva Isten felé fordult.

2023. máj. 15. 03:35
 28/30 anonim ***** válasza:
100%
Az ateisták válaszai,nem pedig a kérdései tudnak bántóan hatni.
2023. máj. 15. 08:13
 29/30 anonim ***** válasza:
100%
Milyen kérdésekre gondolsz? Pl engem nem bántanak, ha kérdeznek, nincs rossz kérdés. Az bánt, ha agymosott idiótának még ehhez hasonlóknak neveznek.
2023. máj. 15. 23:26
 30/30 anonim ***** válasza:
100%
a kérdések is lehetnek bántóak
2023. máj. 16. 17:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!